'Şafak Türküsü' gözaltında

Ahmet Kaya'nın enfes yorumuyla dinlediğimiz ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da ağlatan 'Şafak Türküsü' şiirinin yazarı Nevzat Çelik, X'te yaptığı, 'Canım #izmiryanıyor. Gâvur İzmir değil, #TürkiyeYanıyor!'' paylaşımı sebebiyle gözaltına alınmış.

TAKİP ET

Bu duruma sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösteren Çelik, "Hiç mi görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım? Hiç mi eleştirmeyelim? Ne isteniyor? Mahalle yanarken hep saçımızı mı tarayalım? Peki, nasıl insan kalalım? Güzel günleri de görmek umuduyla" ifadelerine yer verdi.

Yanan orman olunca hemen her insanın ciğeri de yanıyor. Hele hele Şafak Türküsü gibi toplumsal olaylara ayna tutan duygulu bir şiir yazan ve bunun hikâyesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da ağlatan bir şairin çok da sorunlu olmayan bir paylaşımı sebebiyle gece yarısı evinden alınıp gözaltına alınması çok da doğru olmamış.

Hangimiz yanlış, eksik ya da ihmal gördüğümüz bir uygulama ve icraat karşısında tepkimizi koymuyoruz ki. Sokakta yaşanan bir olumsuzluğa tepki koyan bizler, gözünün önünde yanan ormanlar konusunda da duygularını dile getirmesi çok yanlış olmasa gerek. Yangın konusunda hassas olan hiçbir kimsenin paylaşımı terör propagandası yapılmadığı ve değerlere hakaret edilmediği sürece normal ve makul karşılanmalıdır.

Bu tür biraz tepki ve sitem kokan paylaşımlara hoşgörüyle yaklaşılmalı ve hukuki süreç başlatılsa bile evinden alınıp gözaltına alınma gibi uygulamadan uzak durulmalıdır. Zira bu tür örnekler, tepkileri daha da artırmakta ve bu kez hükümet nezdinde devlete bir itiraz ve öfke birikimi oluşmaktadır.

Bırakın millet duygularını sosyal medyada dile getirsin. Kanunun suç saydığı fiil ve eylemleri ortaya koyanlar olursa da yargı devreye girmeli.

“Fikirler sünger gibidir, basıldıkça sertleşir” gerçeğini tüm yöneticilerimiz bilmeli ve olaylara daha sağduyuyla yaklaşmalı.

Bu vesileyle Ahmet Kaya'yı da anarak Şafak Türküsü'nün sözlerini hatırlayalım mı?

Beni burada arama

Arama anne

Kapıda adımı

Adımı sorma

Saçlarına yıldız düşmüş

Koparma anne ağlama

Saçlarına yıldız düşmüş

Koparma anne ağlama

Kaç zamandır yüzüm traşlı

Gözlerim şafak bekledim

Uzarken ellerim kulağım kirişte

Ölümü özledim anne

Yaşamak isterken delice

Ah verebilseydim keşke

Yüreği avucunda koşan her bir anneye

Tepeden tırnağa oğula

Ve kıza kesmiş

Bir ülkeye armağan

Düşlerimle sınırsız

Diretmişliğimle genç

Şaşkınlığımla çocuk devrederken sırdaşıma

Usulca açılıverdi yanağımda tomurcuk.

Bakmadan Geçme