Saadetli Bunu Yapar mı?

Millet ittifakını oluşturan Deva, Saadet, Gelecek ve Demokrat Partisi adaylarını CHP listesinden gösterecek. Bu ne demek? Davutoğlu, Babacan, Karamollaoğlu CHP adayı olacak.

TAKİP ET

Peki, bu çok mu anormal. 2018 seçimlerinde de böyle olmamış mıydı diyebilirsiniz. Hayır, böyle olmamıştı. 2018 seçimlerine katılan Saadet Partisi kendi logosu ve adayları ile seçimlere girmiş, ittifak ortaklığı sebebiyle oyları en çok oyu alan diğer ittifak üyesi partiye gitmişti.

Başka bir ifadeyle her Saadet Partili, oyunu göğsünü gere gere kendi partisinin logosu altına mührünü basmıştı.

Peki, 14 Mayısta ne olacak? Bu seçimlerde Saadet Partisinin logosu ve adayları seçim pusulasında yer alamayacak. Bu partiye mensup seçmenler oylarını CHP logosunun altına vuracaklar.

Bu yeni bir olay ve yeni bir vaka. Sevdiğimiz, samimiyetine güvendiğimiz, itici, nefret edici ve kendi partisinden insanları soğutucu değil, munis konuşmalarıyla takdir ettiğimiz bir Saadetli dostumuzun kara kara düşünmesi bizi sevk etti bu yazıyı yazmaya.

İttifak tamam, ortaklık tamam, koalisyon tamam da 6 okun altına mühür vurmak ne ola ki?” dedi Abdullah abimiz.

Cumhuriyetten bu güne değerlerimize hakaret eden,başörtüsüne paçavra diyen, 28 Şubatta mütedeyyin insanlara zulmeden bir zihniyetin partisine ben nasıl evet mührünü basarım diyor ve iki gündür yatamadığını ifade ediyor dostumuz.

“Valla zor bir durum ve zor bir karar. Erdoğan düşmanlığı da bir yere kadar. Adamın hataları var ama doğruları da var. Ben ya sandığa gitmem ya da gitsem de oyumu yakarım yine de CHP'ye oy vermem” diyerek içini döktü.

Abdullah abimiz gibi çok sayıda Saadetçi de bu duyguların pençesinde kıvranıyor. Ve “Ben CHP'ye oy vermiş biri olarak öteki dünyaya göç etmek istemiyorum” diyerek mahcup mahcup işyerinin yolunu tuttu.

Bakmadan Geçme