Saadet'te Karar Günü

Saadet Partisi, Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından olağanüstü kongresini 30 Haziran'da Ankara'da yapacak. Yeni genel başkan adayının Temel Karamollaoğlu tarafından duyurulması bekleniyor.

TAKİP ET

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tekrar aday olmayacağı olağanüstü kongrenin adayları parti içi gerçekleşen temayül yoklamaları sonrasında belirlendi.

Saadet Partisi Büyük Genel Kongresi'nde genel başkanlık için öne çıkan beş isim, Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan olmuştu.

Bu adaylar içerisinden Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi ve adaylığını da resmen açıkladı.

Muhtemelen Karamollaoğlu da Birol Aydın'ı işaret edip kongreye tek liste ile girmeyi planlıyor.

Ancak diğer adayların nasıl bir tavır ortaya koyacağı, kongre günü ikinci bir liste çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Saadet cephesinde farklı isimleri öne çıkaran grup ve klikler var. Ancak bunların parti içi istişareleri ile öne çıkan ve belirlenen isim olan Birol Aydın'a muhalefet edip alternatif liste çıkarıp çıkarmayacağı henüz belli değil.

Saadet Partisi Mersin İl Müfettişi Bekir Aydın'ın paylaşımından da anlaşılıyor ki parti içinde böyle bir kıpırdanma, homurdanma ve hareketlenme var.

İşte Bekir Aydın'ın konuyla ilgili paylaşımı:

“ŞUURLU MİLLÎ GÖRÜŞÇÜLER AYNI HATAYI TEKRAR TEKRAR YAPMAZLAR

1977 MSP kongresinde 2. liste çıkaranlar daha sonra ANAP'ı kurdular.

2000 yılında FP kongresinde 2. liste çıkaranlar AKP'yi kurdular.

2010 yılında SP kongresinde 2. liste çıkaranlar HAS'ı kurdular.

2014 yılında SP kongresinde 2. liste çıkaranlar YRP'yi kurdular.

Şuurlu Milli Görüşçüler aynı delikten zehirlenmezler.

YİK istişare sonunda YİK Başkanımız Temel Karamollaoğlu kimi açıklarsa başkanımız odur. İslami ve dava şuurumuz lidere itaati gerektirir.”

Bakalım Karamollaoğlu'nun işaret edeceği isme rakip isimler çıkacak mı?

Bekir Aydın'ın dikkat çektiği bu hususlar da gösteriyor ki Saadet kongresi öyle süt liman geçmeyecek. Tek liste ile girilse dahi partiyi yeni bir bölünme bekliyor.

“Bölüne bölüne ne kaldı ki?” demeyin. Saadet, bu toprakların asli unsurudur ve hep güçlü bir damar olarak Türk siyasi hareketinde var olacaktır.

Bakmadan Geçme