Saadet'te İttifak Çatlağı
Millet ittifakı tarafında yer alan ancak parti tabanını eleştirilerine muhatap olan Saadet Partisi'nde bir aykırı ses de GİK üyesi Abdullah Sevim'den geldi.
12 Şubat'ta CHP, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Partisi liderleri ile birlikte 'Ahlatlıbel Zirvesi'nde yer alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "Uzunca bir süredir ülkemizin hasret kaldığı uzlaşı, hoşgörü ve diyalog iklimi yeniden yeşermiştir. 6 siyasi partinin genel başkanları olarak bir araya geldiğimiz o masa, umudun ve çözümün adresi olmuştur" ifadelerini kullanmıştı.
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Abdullah Sevim, Karamollaoğlu'nun tersine, parti tabanının CHP ile birlikte görünmekten rahatsız olduğunu dile getirerek "Saadet Partisi yöneticileri olarak bizim bunu görmemiz gerek" ifadelerini kullandı.
Üçüncü bir ittifakı bizim oluşturmamız lazım düşüncesini dile getiren Sevim: “Bizim oluşturacağımız bu üçüncü ittifakın Türkiye'nin normalleşmesine büyük oranda hizmet edeceğini düşünüyorum. Saadet Partisi'nin geleceği açısından da bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim tabanımız CHP ile HDP ile bir algılamamızdan, görünmemizden hoşnut değil. Bunu bizim Saadet Partisi yönetici olarak görmemiz ve bundan sonra Saadet Partisi'nin nerede durması gerektiğiyle ilgili hem ülkemizin menfaatini hem de partimizin geleceğini düşünerek karar vermemiz gerekir." dedi.
Sevim, ayrıca bu sözlerinin yer aldığı videoyu da sosyal medya hesabı üzerinden "Saadet Partisi olarak eğer illa ki bir ittifakın içerisinde olacaksak bunun 3. ittifak olması gerek! Bu hem ülkemiz hem de partimiz açısından en doğru karar olacaktır..." ifadeleriyle paylaştı.
Abdullah Sevim'in bu fikirleri sadece kendi düşüncesi değil. Saadet partisinin tabanı; geçmişte Erbakan Hocaya olmadık haksızlık, hakaret ve saygısızlığı yapan kesimler ve partilerle bir arada olmaktan oldukça rahatsız. Tabanın ittifak konusundaki görüşü ya Sevim'in dediği gibi üçüncü ittifak ya da partinin kendi amblemi ve ilkleriyle tek başına seçime girmesi.
Saadet Partisi yönetimi, ittifak yaparak 3-5 milletvekili elde etme adına kendi misyonuna, ilkelerine çok ters bir çatı altında durmayı kendilerince meşru sayarken, parti tabanı bunu kesinlikle tasvip etmiyor ve bu konuda daha bir ilkeli duran YRP lideri Fatih Erbakan'a yöneliyor.
Saadet, birkaç milletvekili ve koltuk için Erbakan Hoca'ya ecel terleri döktüren zihniyetle ittifak yapmakta ısrar ederse, milli görüş misyonu YRP'ye yönelecek ve Saadet bunun hesabını ağır ödeyecek gibi görünüyor.