Rektör Yarışı

Fırat Üniversitesi rektörlük atama süreci başladı. 16 bilim insanı üniversite içinden beş bilim insanı da farklı illerden Fırat Üniversitesi rektörlüğü için müracaatta bulundular.

TAKİP ET

Müracaat süresi doldu. YÖK kendisine yapılan müracaatları inceleyip gerekli araştırma ve değerlendirmenin ardından üç ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderecek, Erdoğan da bu üç isimden birini rektör olarak atayacak.

Rektör adaylarının tam listesi herhangi bir medya kuruluşunda yayınlanmasa da bazı basın açıklamaları, televizyon programları ve bazı sosyal medya kullanıcılarından kimlerin aday olduğuna dair bilgi kırıntılarına ulaşmak mümkün.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre rektör adaylarının önemli bir bölümü adaylığa abone olmuş isimlerden oluşuyor.

Her rektör seçimleri zamanında ortaya çıkan, birkaç ziyaret, birkaç medya programı ve eş dosta yaptırılan birkaç sosyal medya paylaşımlarıyla boy gösteren isimler, rektör atamasından sonra dört yıl boyunca pek gözükmüyorlar.

Rektör adaylarının birçoğunu şehir halkı, geçmişi, başarı ya da başarısızlıklarıyla çok iyi tanıyor. Her dönem adının rektör adayları arasında geçmesinin hazzıyla yetinip bundan mutlu olanlarla birlikte, görev verildiğinde önemli işlere imza atabilecek önemli isimleri de adaylar arasında görüyoruz.

Süreç devam ederken ortada olan bir başarı ve farkı da göz ardı etmeyen sağduyulu bir kesim var. Hem geçmiş dönem yönetimleri hem de şimdilerde aday olan bazı isimlerin kapasite, yönetim becerileri, insani ve beşeri ilişkilerini yakından bilen sağduyulu kesim, Fırat Üniversitesinin son yıllarda yakaladığı başarı trendinin devamı için mevcut Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın yeniden bu göreve atanmasını hem üniversite hem de şehir adına oldukça faydalı olacağını düşünüyor.

Çünkü orada bir vaatler manzumesi yok, hayata geçirilmiş ve somut olarak ölçülebilir net başarılar var. Yıllardan beri durağan kalmış, kendi kabuğuna çekilmiş bir üniversiteyi hem yeni hastane ve diş hastanesi hem de çok sayıda fakülte, derslik ve sosyal tesis olmak üzere tesisleşme hem de akademik başarı alanında önemli bir noktaya getirmeyi başarmış bir rektör varken, yeni bir maceraya gerek var mı?

Mevcut rektörü tanımadığımız ve hukukumuz olmadığı gibi diğer adaylarla da bir tanışıklığımız yok. Bizler, hissi, nefsi ve hatır-gönül adına değil, gözlemlerimiz, gördüklerimiz ve somut verilere yansımış başarıların devamı adına bu kametimizi dile getiriyoruz.

Elbetteki farklı kişiler farklı isimlerin rektörlüğünü daha hayırlı görebilirler. Bu görüşlere de saygı duyarız. Ama bizim görüşümüz Prof. Dr.Fahrettin Göktaş'tan yana…

Yorumlar 11
Sararan Yapraklar 25 Temmuz 2024 23:09

Mevcut rektörün görev süresi boyunca yaptığı olumlu çalışmalardan ötürü tekrar seçilmesinin şehrimiz ve üniversitemiz için daha hayırlı olacağını düşünüyor, tüm adaylara başarılar diliyorum.

Hatice Bıçak 24 Temmuz 2024 15:17

Bence yenilil her zaman iyidir

Esma Deniz 24 Temmuz 2024 14:27

Elazığ halkı sayın Prof dr Göktaşı çok seviyor üniversitenizi araştırma üniversitesi yaparak ilk 20 üniversite arasına girdirmeyi başarmıştır bu taktir edilecek bir başarıdır dolayısıyla kadro sayısı artmıştır bir çok evladımız kadroya geçmiştir kendisi ise Elazığlı olarak görmek gerekir sanırım tüm eğitim hayatı Elazığda geçmiş ve Elazığı sahiplenmiştir umarım yeniden rektör olarak görev yapar

İbrahim Türkmen 24 Temmuz 2024 10:52

İbrahim Hocam gerek kişiliği gerekse akademik çalışmalarıyla şehrimize ve üniversitemize yararlı olacağını düşünüyorum. Tüm adaylar için hayırlısı olmasını temenni ederim

Ah Elazığ ım Ah 24 Temmuz 2024 08:31

Yazının başlığına yarış yazıp? Bilmedikleri konuda yorum yapıp? Diğer adayları hiç sayarak? Taraflı bir şekilde Bir şeyler karalamak diye buna denir? Birçok üniversitenin bulunduğu illerde basın Rektör adaylarının kendi hemşerisinin olması gerektiğini savunurken bu yabancı seviciliği neden acaba? Bilip bilmeden yada kasıtlı ve yanlı olarak adaylar hakkında hadsiz bir şekilde yorum yapmak ne demek???? İşiniz düştüğünde el avuç ovuştururken iyi, aday olurken hadsiz yorum yapmak sizlere mi düştü. Yazının başlığı daha sonuç açıklanmadan "Yine Rektörümüz Tercih edildi" olabilirdi????? Aziz Şehrimizin Kıymetli Akademisyenlerini Lütfen Küçümsemeyi Bırakın, bırakın bu yabancı seviciliğini bırakın.

Yancı 24 Temmuz 2024 00:18

Sen galiba rektörden yada furkandan para aldım. Sen o zaman git erzurumda bir göreve atan bakalım ne diyiyorlar senin hakkında.

Ali Rıza 23 Temmuz 2024 23:33

Bu arkadaşın Gutbettin Hocanın projeleri harici 3 projesini yazabilir misiniz? Bu nasıl bir habercilik, bu nasıl bir yalama şekli. Kimi kime pazarlamaya çalışıyorsunuz.

Elaziz 23 Temmuz 2024 22:29

Düşünceniz güzel ama tarafsız olsaydınız daha iyi olurdu

Göktaş sevici Elazığlılara cemkirici hakimiyet 23 Temmuz 2024 22:09

Hakimiyet çok sayıda Elazığlı akademisyen adayken senin bu Erzurumlu Göktaşcılığın nerden geliyor

Elazığlılar kendi üniversitesini yönetemez mi 23 Temmuz 2024 22:07

Hakimiyet tıpkı istanbul seçimlerinde yaptığın analizi yapmışsın. O günde kurumda kurum diyordun. yerel Seçim sonrasında nasıl rezil olduysan yine rezil olursun umarım. Elazığ'ın gazetesisin ancak Elazığlıların kendi üniversitesini yönetmesine karşısın buda senin utanç vesikan olsun

Abubekir inal 23 Temmuz 2024 19:36

Her gelen rektör öbüründen daha kötü yönetti üniversiteyi. Hele hele fırat üniversitesi hastanesine pislikten girilmiyor.

Bakmadan Geçme