Rakipleri Köfteci Yusuf'u kör kuyuya mı attı?

Türkiye günlerce vatandaşa domuz eti yediren köfte zincirinin kim olduğunu konuştu. Raporların ortaya çıkmasıyla tepkilerin odağına yerleşen Köfteci Yusuf, sonunda sessizliğini bozdu.

TAKİP ET

Köfteci Yusuf'tan 'domuz eti' skandalına ilişkin yapılan açıklamada, numune alma işlemlerinde birçok teknik hata yapıldığı ve ürünlerinde asla domuz eti kullanılmadığı belirtildi. Ayrıca olumsuz analiz sonuçlarının normal prosedüre aykırı bir şekilde geç bildirildiği ve bu durumun izlenebilirliği gerekli ölçüde sağlayamadıkları ifade edildi.

Köfteci Yusuf tarafından yapılan uzun açıklamada ürünlerinde kesinlikle domuz eti kullanılmadığı açıklanmış.

Uzun açıklamasında özetle numune alımlarında hata yapıldığı, tüm mağazalarında kullanılan ürünlerin tek merkezde hazırlandığını dolayısıyla sadece iki şubede çıkan bu değerin gerçekçi ve kabul edilebilir olmadığı, tüm et işleme süreçlerinin kamera ile takip edildiği ve asla böylesi bir yanlışlığa geçit verilmeyeceği dile getirilmiş.

Köfteci Yusuf'a inanırsınız ya inanmazsınız. Orası sizin bileceğiniz bir konu. Ancak bu firma hem fiyatları hem kalitesi, hem de hizmet anlayışı ile birçok çok yabancı menşeli firmaların tepkisini çekiyordu.

Birçoğu Yahudi ve ABD sermayesi olan kafe ve lokantalara karşın yerli ürün kullanıyor, ucuz satıyor ve kalitesi ile adından söz ettiriyor ve her gün daha da büyüyordu.

Bir dönem Sedat Peker'in de çökmeye çalıştığı hatta “ürünlerinde uygunsuz bir nesne çıkartır ve seni bitiririm” diyerek tehdit ettiği bu firmanın gelişmesini durdurmak adına bazı firmaların çalışmalar yaptığına dair de kulağımıza bazı duyumlar geliyordu.

Bizim asıl anlamadığımız konu yüzlerce şubesinden alınan numunelerde domuz etine rastlanıyor ancak iki şubesinde yüzde 0,01 oranında sözde domuz etine rastlanıyor.

Düşünün aynı malzemeleri kullanarak aynı makinalarda köfte, döner ya da faklı mamuller üretiyorsunuz ancak iki şubede bu ürünler farklı bir analiz sonucu veriyor.

Bu çok inandırıcı olmadı bize. Yaptığı bir trafik kazası sebebiyle alkol testine tabi tutulan ve raporu “alkollü” çıkan, bunun olmasının mümkün olmadığını doktora söylediğinde “yemekten sonra elma yediyseniz bu olabilir” cevabı alan biri olarak Köfteci Yusuf'tan alınan numunelerle ilgili analiz raporları da çok mantıklı değil.

Görünen o ki köfteci Yusuf'u kardeşleri kör kuyuya attılar. Zaman her şeyin ilacı ve gerçekleri ortaya çıkartan dermanıdır.

Gerçeklerin bir gün ortaya çıkma gibi bir karakteri var ve her ne ise bu gerçek, bir gün ortaya çıkacaktır.

Bakmadan Geçme