Protokolde El Öpme Hadisesi

Devlet Bahçeli, önce ülkemiz sonra partim diyecek kadar vatansever bir siyasetçidir.

TAKİP ET

Ülkenin zora düşmemesi adına hiçbir talepte bulunmadan cumhur ittifakına birçok AKP'liden (bilerek AKP yazdık) daha sadık, daha samimi bağlarla bağlı bir siyasidir.

Ülke ne zaman uçurumun kenarına gelse Bahçeli'nin büyük bir kararlılığı ile badireler atlatılmıştır. Bahçeli bu özellikleri yanında, devlet töresi ve geleneğine de bağlı, bürokratik teamülleri çok iyi bilen ve buna harfiyen uyan bir siyaset ve devlet adamdır.

Bahçeli'den devlete, yerleşik kurallara ve devlet terbiyesine aykırı hiçbir tavır ve davranış göremezsiniz. Peki, niçin bunları yazıyoruz.

Bilindiği gibi 15 Temmuz hain kalkışmasında Ankara Gölbaşında bulunan Özel hareket binasının da bombalanması sonucu onlarca polisimiz şehit olmuştu.

Bahçeli bugünün anısına Özel Harekât Birimini ziyaret etti ve bu esnada bir polis müdürü ani bir hareketle Bahçelinin elini öptü.

Polis memurunun bu ani hareketine karşı Bahçeli'nin de yapacağı bir şey yoktu ve zaten yapmadı.

Polis Müdürünün bu hareketini doğru bulanlar olduğu gibi yanlış bulanlar da oldu. Doğru bulanlar, devlet protokol kurallarından ziyade olayı daha çok sevdiği, hizmetleri ve duruşuna saygı duyduğu için bu hareketi normal gördü.

İtiraz edenler ise resmi karşılama ve protokol kurallarında el öpme gibi bir ritüel ve geleneğin olmadığını, bir polis müdürünün, resmi üniformasıyla ve tören esnasında bir siyasinin elini öpmesinin doğru olmadığını dile getirdiler.

Konuya farklı bir açıdan bakan bazı kesimler de yarın birileri de benzer bir resmi karşılamada CHP lideri Özgür Özel'in elini öpse aynı yorumu yapar mısınız diye soru soruyorlar. Geçmişten bugüne Türkler, protokol kurallarını bir teamül ve töre haline getirip tavizsiz uyguladığı onlarca devlet kurdu.

Bunların son halkası olan Türkiye Cumhuriyeti de bu töreyi uygulayan ve bununla iftihar eden köklü bir devlet. Bahçeli'nin elini öpen polis müdürü her ne kadar duygularının ve sevgisinin verdiği heyecanla ve biraz da sevinçle bu hareketi yapmış olsa da böyle bir uygulama töremizde yok.

İyi ki de yok zira her siyasi parti liderine bu tür seremoniler yapılsa devletin saygınlığı da zarar görür.

Dolayısıyla polis müdürünün bu tavrını devlet geleneklerinden ayrı ve bir anlık heyecanının eseri, şahsi ve ferdi bir hareket olarak görmek lazım. Hepi topu bu…

Bakmadan Geçme