Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı üzerine uyarı: Doğu Anadolu fayı…
Erzurum'un Hınıs ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem, bölgede endişeye neden olurken, ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den önemli bir uyarı geldi.
Erzurum'un Hınıs ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem, bölgede endişeye neden olurken, ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den önemli bir uyarı geldi. Görür, Doğu Anadolu Bölgesi'nin artan sismik aktivitesine dikkat çekti.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, 21 Şubat Cuma günü Erzurum'un Hınıs ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Sarsıntının merkez üssü Hınıs ilçesi olarak belirlendi ve depremin yerin 6.94 kilometre derinliğinde meydana geldiği tespit edildi.
Türkiye'nin önde gelen yer bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, bölgenin sismik aktivitesine ilişkin kritik tespitler paylaştı.
Görür, meydana gelen depreme ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Hınıs-Mollakulaç/Erzurum’da 4,3 deprem oldu. MTA haritasında fay yeri belirgin değil fakat Varto-Karaağıl arasında uzanan D-B uzanımlı fay zonunun kuzeyinde, Hınıs’ın hemen güneyinde. Doğu Anadolu’nun sıkışıyor. Son depremleri daha da sıkıştırdı. Benzer depremler beklenebilir”