PROF. DR. İBRAHİM TÜRKOĞLU, REKTÖR ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURU YAPTI

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim TÜRKOĞLU, Fırat Üniversitesi Rektör adaylığı için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvurusunu yaptı.

TAKİP ET
Türkoğlu yaptığı açıklamada, köklü bir geçmişe sahip olan Fırat Üniversitesinin, belli alanlarda ihtisaslaşması vizyonu ile yönetimine talip olduğunu söyledi.

Türkoğlu,Bu çerçevede, yarım asrı aşan bir mühendislik birikimi ile Fırat Üniversitesinin, çağımızın dijital süreçlerini tasarlayacak, geliştirecek ve işletecek insan kaynağının yetiştirilmesinin yanı sıra, tıptan, savunma sanayi, tarım, şehir planlama, enerji yönetimi, insansız araçlar gibi birçok alanda kullanılmaya başlayan Yapay Zek tematik alanının ön plana çıkarılacağı 'Yapay Zek' alanında, araştırma üniversitesine dönüştürülmesini hedeflediğini söyledi.

Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, ayrıca üniversitenin ar-ge misyonunun güncellenerek, üniversite-sanayi işbirliği ile ekonomik katma değer üretebilecek alanlarda ar-ge çalışmalarına öncelik verileceğini belirtti.

Ayrıca Türkoğlu,Üniversitenin içinde bulunduğu toplum ve sosyal çevre ile bütünleşmesini sağlayacak ve paydaşlarının gelişimine yönelik faaliyetler, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sağlanacağı 'Sivil Toplum İşbirliği Geliştirme Merkezi' kurulmasını amaçladığını ifade etti.

 

PROF. DR. İBRAHİM TÜRKOĞLU KİMDİR ?

1973 yılında, Elazığ'da doğdu. 1990 yılında Elazığ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümü, 1994 yılında ise Fırat Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında Örüntü Tanıma, Yapay Zek ve İşaret/Görüntü İşleme alanlarında 1996 yılında Yüksek Lisans, 2002 yılında ise Doktora çalışmalarını tamamladı. Bilgisayar ve Kontrol Teknolojileri alanında 2007 yılında Doçent, 2014 yılında ise Yazılım Mühendisliği alanında Profesör unvanını aldı. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasına danışmanlık yaptı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bingöl ili Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ)  temsilciliğini 2016 yılında yürüttü. Fırat Üniversitesinde, Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Uzaktan Eğitim Merkez Müdürlüğü, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyeliği ve yöneticilikleri olup, 2017 yılında 140 STK dan oluşan Elazığ STK Platformunun dönem sözcülüğünü de üstlendi. 1994 yılında Dumlupınar Üniversitesi'nde başlayan akademik yaşamına, Fırat Üniversitesi'nde kurucusu olduğu Yazılım Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak devam etmektedir. İngilizce bilmekte olup, evli ve 4 çocuk babasıdır. 

 

Bakmadan Geçme