Prof. Dr Haykır'dan Türk Milliyetçilerine birlik çağrısı 

Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Yavuz Haykır yaptığı bir paylaşımla Türk Milliyetçilerinin bir arada olmasının mecburiyetini vurgulayarak birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Yavuz Haykır, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda kişisel hesaplaşmaları bir kenara bırakarak Türk milliyetçilerinin Türk milletine hizmet ve vatanseverlik ülküsü sevgisi etrafında birleşme çağrısı yaptı.

Haykır yaptığı paylaşımda “Türk Milliyetçileri siyasi ayrılıklardan kişisel hesaplarından, şahsi menfaatlerinden, siyasi hırslarından, milliyetçiliğin aynı ideal etrafında kolaylıkla birleşebilecek alt fraksiyonlarından uzaklaşarak Türk milletine hizmet ve vatanseverlik ülküsü sevgisi etrafında acil bir şekilde birleşmelidirler. Karşılaşılan sorunlar ve aşılması gereken problemler milliyetçi davanın üstünde oynanmak istenen entrikalardan ziyade bir milletin varlık sebebine yönelmiş tehditlere dönüşmüştür.
Sahip olduğumuz kutlu vatanımızın iç ve dış tehditlerin odağında olması normaldir. Fakat bu tehditler karşısında Türk milliyetçilerinin birlikten azade hallerinin geniş zamandaki etkilerinin yıkıcı olacağına şüphe yoktur.
Son zamanlarda Türk milletinin siyasi hakimiyetini tartışma konusu yapma cüreti gösteren, Anayasa'nın ilk 4 maddesini diline dolayan, etnik bölücülüklerine siyasi ve hukuki kılıf uydurmaya çalışan mihraklara karşı Türk milliyetçilerinin birlik olması zaruridir. Türk milletini seven, ülküsünün bilincinde olan her Türk milliyetçisinin azami sorumluluk alması gereken bir dönem yaşanmaktadır. Türklüğün yıkılmaz ve sarsılmaz bir kayası olan Elazığ'da Elazığ Türk Ocağı olarak milli mutabakatın oluşması ve Türk milliyetçilerinin tek vücut olarak her türlü siyasi ve şahsi mülahazalardan azade bir şekilde hareket etmesi için çaba sarf edeceğimizi kamuoyuna bildiririz.
"Türk milletini sevmekte birleşenler: Birbirlerini sevmekte birleşmeye de mecburlardır" ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme