Prof. Dr. Çoban: 'İlçelerimiz önemli bir potansiyele sahip'

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) olarak Elazığ'ın Kurtuluş Planı kapsamında çalışmalarını sürdüren Prof.Dr. Bilal Çoban,2034 yılına kadar şehrin bölgesel kalkınmasına katkı sunacak projelerini basınla paylaşmaya devam ediyor.

TAKİP ET

Şehrin kalkınmasına katkı sunacak proje çalışmaları kapsamında her hafta bir sektörle alakalı çalışmalarını paylaşan HAZARSAM Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban Bölgesel Kalkınma kapsamında ilçelerin de önemli potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Yaptıkları çalışmalarla her İlçenin değerlendirilmesi gereken zenginliklere sahip olduğunu ifade eden Başkan Çoban; “Biz Elazığ'ı 2034'e hazırlarken bir bütün olarak değerlendirdik. Her ilçemizin ayrı ayrı bakir potansiyellere sahip olduğu gerçeğiyle yola çıkarak bu potansiyellerin şehrin kalkınmışlığı yönünde değerlendirilmesinin Elazığ'ı 2034 yılında bölgesinde yeniden cazibe merkezi olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Her İlçe ile ilgili ayrı ayrı proje çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Çoban; “Yapmış olduğumuz bu çalışmalar esnasında önümüze çıkan donelerden bir kez daha anladık ki şehir dinamiklerinin bir araya gelerek koordineli bir şekilde sahip olduğumuz bu değerleri değerlendirebilirsek Elazığ'ın kuruluşunun 200'ncü yıldönümü olan 2034'e bölgenin en cazibeli ili olarak girebiliriz. Kimi ilçelerimizin yeraltı zenginlikleri, kiminin kültürel zenginlikleri, kiminin de turizm zenginlikleri var" şeklinde konuştu.

Tarım ve Hayvancılık açısından sahip olduğumuz potansiyellerimiz de cabası diyen Başkan Çoban, paylaşacakları bu haftaki çalışmalarının Palu İlçesi ile ilgili olduğunu söyledi.

Hazarsam olarak yapmış oldukları çalışmalar kapsamında Palu'nun tarihsel misyonundan, günümüzdeki konumuna, Sosyo-Ekonomik durumundan, demografik Yapısına, İlçenin güçlü yönlerinden zayıf yönlerine, fırsatlarından risklerine kadar birkaç başlıkta topladıkları projelerinden bazıları şöyle…

VII.Palu İçin 2034 Yılına Kadar Hayata Geçirilmesi Gereken Projeler
1.Gün yüzüne çıkarılmamış tarihi eserlerin çıkarılması ve restorasyon çalışmaları yapılması,
2.Fırat Üniversitesi bünyesinde Palu ve komşu İlçelerine de hitap edecek bir Palu Meslek Yüksekokulunun kurulması
3.Arkeo-park alanı oluşturulması,
4.Su ve doğa sporları alanları oluşturulması,
5.Palu ve Kovancılar arasında ortak projelerin yapılması ve desteklenmesi,
6.Palu ve Kovancılar arasında ortak projelerin yapılması ve desteklenmesi,
7.İlçedeki kum kalitesinin değerlendirilerek, Cam Fabrikasının kurulması,
8.Palu ve Kovancılar ilçeleri arasında Organize Sanayi Bölgesi kurulması,
9.Murat nehri havzasının turizm amaçlı değerlendirilmesi,
10.Kültür, tarih, doğa ve inanç turizminin canlandırılması ve tanıtımının yapılması,
11.Milattan önce 3000 yıllarına dayanan tarihi ile kaya üzerine inşa edilen Palu Kalesi'nin restore edilip, ören yeri olarak teşhir edilmesi,
12.Palu Kent Tarihi Müzesinin Kurulması

Bakmadan Geçme