Prof. Dr. Bektaş'tan Elazığ'ı tedirgin eden deprem uyarısı!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, gece saatlerinde Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen ve Elazığ dahil çevre illerde de hissedilen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 01.38'de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da hissedildi. Yerin 5 km derinliğinde meydana geldiği öğrenilen depremin ardından Prof. Dr. Osman Bektaş, “"Gecikmiş artçı bir deprem. Bu tür depremler bölgede devam edecek" dedi.

Bölgeyi tedirgin eden depremlerin sayısı ve şiddeti her geçen gün artarken, uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Elazığ ve çevre illeri deprem konusunda uyaran Prof. Dr. Naci Görür, vatandaşları korkuttuğu iddiasıyla tepki çekmişti. Ancak geçtiğimiz gece yaşanan deprem Elazığ'da paniğe neden oldu.

"BU TÜR DEPREMLER BÖLGEDE DEVAM EDECEK"

Korkutan depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş,

"Sol yönlü, sırasıyla, Doğu Anadolu ve Malatya Faylarının ürettikleri 7,8 ve 7,5 deprem​ çiftlerinin kuzeye doğru yapmış olduğu stres transferi sonucu oluşan gecikmiş artçı bir deprem. Bu tür depremler bölgede devam edecek" ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme