PALU İLÇE KAYMAKAMLIĞI HALKLA BULUŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Başak Meral Gündüz/Saat 10.00'da Palu Halk Eğitim Konferans salonunda başlayan toplantıya, ilçe kaymakamı Mehmet Öztürk, ilçe emniyet müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, Ak Parti ilçe başkanı, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

TAKİP ET
 Palu ilçe kaymakamı Mehmet Öztürk yaptığı açıklamada: 'Amacımız ilçemizle ilgili sorunları, tavsiyeleri birinci ağızdan dinleyip hep beraber çözüm bulmak, ilçemizi daha güzel bir yere taşımaktır 'açıklaması yaptı.

Toplantıda söz alan vatandaşlardan Mehmet Meydanoğlu:' İlçemiz ile Arıcak ilçesini birbirine bağlanan grup köy yolunun 8 yıldır neden bitirilmediğini, Palu -Gökdere grup köy yolunun Palu üzerinden neden yapılmadığını ve bundan ilçe esnafı olarak mağdur olduğunu dile getirdi'.

Cumhuriyet mahallesi muhtarı Mehmet Aköz ise:'Muhtarı bulunduğu Cumhuriyet Mahallesinde ilçe belediye başkanı tarafından verilen parke yapma sözünün tutulmadığını, bu konuda yardım beklediğini dile getirdi'.

İlçe esnaflarında Kutbettin KAYA:'Bu güne kadar yapılan bu tür toplantılarda iletilen sorunlar yetkililer tarafından çözüme kavuşturulmadığı için, bu gün gerçekleştirilen toplantıya vatandaşın katılmadığını dile getirerek yetkililerden ilçenin sorunlarına kalıcı çözümler bulmaları konusunda samimiyet beklediğini ifade etti. Esnafın iş problemi nedeniyle iflasın eşiğine geldiğini belirterek ilçede istihdamın arttırılması talebinde bulundu'.

 İlçe sakinlerinden Gıyasettin ŞAHİN :'Son dönemde ilçede bazı gençlerin bağımlılık yapan madde kullanımında işi ileri seviyeye götürdüklerini belirterek, neredeyse geceleri çarşı içinde bu işi yaptıklarını, yetkililerin bu konu üzerinde durmalarını istedi'

Yeni mahalle muhtarı Mikail Karabulut:'Mahallemizde emekli olup iki çocuğu üniversite okuyan vatandaşımız var. Ve ilçe genelinde bu tür bursa ihtiyacı olan öğrencilerin buluğunu da biliyorum. İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından bu tür ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs bağlanmasını istiyoruz açıklamasını yaptı'.

Mehmet Zülfü Açık ise,''İlçemizin birçok köyünde taşımalı eğitimle Palu'ya gelen öğrencilerimiz var. Devletimizin bu öğrencilerimize yönelik tutmuş olduğu servisler yolcu alarak öğrencilerimizi mağdur ediyor. Öğrencilerimiz ayakta yolculuk yaparak mağdur ediliyor açıklaması yaptı'.

Vatandaşların sorularından sonra her kurum amiri kurumuyla ilgili soruları yanıtladı, vatandaşı bilgilendirdi. Yapılması gerekenler hakkında en kısa süre içerisinde harekete geçileceği bilgisin verildi.

Bakmadan Geçme