Palu'dan Hindistan'a
Dünya turuna çıkan 19 yaşındaki Yiğit Şahinoğlu, iki aylık Hindistan tecrübesinin ardından Elazığ'a döndü. Yolculuğuna yeniden devam edeceğini belirten Elazığlı gezgin Şahinoğlu, Hakimiyet'e özel açıklamalarda bulundu.
Dünya turuna çıkmanın çocukluk hayalı olduğunu belirten Yiğit Şahinoğlu, Türk kültüründen çok daha farklı olan milletleri merak ettiğini söyledi.
Şahinoğlu: 'Dünya turuna çıkmak çocukluk hayalimdi. Son iki üç yılda artık faaliyete geçebilirim diye düşündüm ve ilk adımı attım. Bütün süreci araştırdım ve startı vermiş oldum. İlk olarak Hindistan'a gittim , orada iki ay kaldıktan sonra kısa bir ara verdim ve kısa bir süreliğine memleketim olan Elazığ'a geldim. Tekrar yola çıkacağım' dedi.
'PARANIN GEÇMEDİĞİ VE TEHLİKELİ OLAN YERLERE GİTMEK İSTİYORUM'
Endonezya'ya ve teknolojiden uzak olan, kabilelerin yaşadığı bölgelere gitmek istediğini belirten Şahinoğlu, 'Şimdi Endonezya planım var. Ardından insan eti yiyen kabilelerin yaşadığı teknolojiye uzak bölgeleri görmek istiyorum. Paranın geçmediği ve tahlileli olan yerlere gitmek istiyorum' dedi.
'İNSANLAR FAREYE TAPIYORDU'
Hindistan'da yaşadığı ilginç anıları anlatan Şahinoğlu, 'Hindistan, dini yapı olarak çok çeşitli bir ülke. Orada meşhur olan ve 12 bin farenin yaşadığı söylenen fare tapınağına gittim. Fareler ortalıkta cirit atıyordu ve insanlar onlara tapıyordu. Oldukça şaşırdığım bşr durumdu, bildiğiniz farelerle iç içe yaşıyorlardı' şeklinde konuştu.
'ÖNEMLİ OLAN VARIŞ NOKTASI DEĞİL, YOLUN KENDİSİ'
Son olarak kendisi gibi dünya turuna çıkmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulunan Yiğit Şahinoğlu 'Bizim toplumumuz her şeyi maddi açıdan değerlendiriyor. Ama emin olun her şey maddiyat değil. Önemli olan bir sorunla karşılaştığınızda hızlı bir şekilde çözüm üretebilmeniz. Para derdi olmadan birçok şey başarılabilir. Biz toplum olarak konforu arıyoruz, uçakla first class uçmayı düşünüyoruz ama otostop çekerek de birçok yere ulaşabiliriz.
Lüks restoranlarda yemek mecburiyetinde değiliz önemli olan o deneyimleri yaşamak. Mesela Hindistan'ın meşhur sokak lezzetleri oldukça uygun. Kısacası maddiyat, yola çıktıktan sonra düşünülmesi gereken ikinci şey. Gittiğiniz yerde çalışma fırsatınız da olabilir. Sosyal medyanın gerçekten çok faydası oluyor. Orada yaşayan insanlarla tanışırsanız bu size birçok anlamda kolaylık sağlayacaktır. Dünyanın her yerinde iyi insanlar var.
Hiçbir şeyi bahane etmeden yola çıkmanızı tavsiye ederim. Araştırarak, yılmadan, sabırlı olarak her şeyi yapabilirsiniz. Önemli olan varış noktası değil, yolun kendisi. Anın tadını çıkarın.' dedi.