PALU BARAJ İSTEMİYOR

Erkan BAY/ Palu Doğasına Sahip Çıkıyor İnisiyatifi, Palu ilçe sınırları içerisinde yapılması düşünülen Beyhan-1 barajı ve Palu ilçe merkezinde yapılması düşünülen Palu-1 ve Palu-2 regülatörler

TAKİP ET
Erkan BAY/ Palu Doğasına Sahip Çıkıyor İnisiyatifi, Palu ilçe sınırları içerisinde yapılması düşünülen Beyhan-1 barajı ve Palu ilçe merkezinde yapılması düşünülen Palu-1 ve Palu-2 regülatörlerine karşı olduğunu belirtmek amacıyla basın açıklaması düzenleyip durumu protesto etti.

Palu Doğasına Sahip Çıkıyor İnisiyatifi, Palu ilçe sınırları içerisinde yapılması düşünülen barajı protesto etmek amacıyla toplandı.

PALU BELEDİYE BAŞKANI DAĞOĞLU'DA KATILDI

Palu ilçe merkezindeki 15 Temmuz diriliş çay ocağı önünde başlayan basın açıklamasına Palu Belediye Başkanı M.Sait Dağoğlu ve ilçe halkı katıldı.



PALU DOĞASINA SAHİP ÇIKIYOR

Palu doğasına sahip çıkıyor inisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan İbrahim MEYDANOĞLU:' 4 bin yıllık tarihi geçmişi olan Palu ilçemizde yapılması düşünülen, Beyhan -2 Barajı'nın yapılmasına karşı olduğumuzu, hiçbir şekilde bu barajların ilçemizde yapılmasını istemediğimizi belirtmek ve yaşam alanlarımıza sahip çıkmak amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz'dedi.



BU KONUDA SESSİZ KALAMAZDIK

Açıklamasının devamında MEYDANOĞLU:' 2007 yılında sessiz sedasız 49 yıllığına Murat nehrini kiralayan  Şirket, ilçemizdeki Murat nehri üzerinde 3 yeni baraj yapacakmış. Bütün dünyada barajlar yıkılıp nehirler özgürce akarken, batılı ülkeler enerji ihtiyaçlarını alternatif üretim şekilleriyle karşılarken; ilçemiz Palu'nun kaderini 49 yıl etkileyecek olan baraj yapımı hakkında Palu'da yaşayan vatandaşlar olarak sessiz kalmamız söz konusu olamazdı'dedi



PALU TEK SES OLARAK BU İŞE DUR DEMESİNİ BİLECEKTİR

Palu'nun tarihi dokusunu, doğasını, iklimini, yaşam alanlarımızı ve manevi önderlerimizin kabirlerini etkileyecek böylesi bir yıkım ve talan girişimine karşı Palu tek ses olarak bu işe dur demesini bilecektir diyen İbrahim MEYDANOĞLU,:'Soruyoruz: Bu barajların yapılması düşünülürken ilçe halkından kimlere soruldu? Kimlerin fikri alındı? Gizli kapılar ardında kimlerle ne pazarlıklar yapıldı? Yoksa birileri şirket  para kazansın diye ilçemizin yok edilmesine göz mü yumdu? Temsilcimiz olan siyasetçilerimizden şu saate kadar neden ses çıkmaz? Ya da birileri ilçemiz Palu'yu sahipsiz mi görüyor?



İŞÇİLERE DÜŞÜK ÜCRET VERİP SÖMÜRDÜNÜZ

Biten Beyhan -1 baraj yapımında işçilerin sömürüldüğüne değinen MEYDANOĞLU:'Barajı yapan şirketin  Beyhan -1 barajının yapımında, işçilere düşük ücret verip sömürdüğünü, dışarıdan işçi çalıştırarak halkımızı mağdur ettiğini, arazi sahiplerinin mdigerarını bedavaya alıp mahkemelerde süründürdüğünü, köylerde ki tarım arazilerini, doğal yaşamı ve ormanları yok ettiğini, köylerimizi sular altında bırakıp halkımızı göçe mecbur ettiğini, hiç kimseye kalıcı bir katkı sunmayıp sadece kendi ceplerini düşündüğünü de çok iyi biliyoruz. Palu olarak diyoruz ki: İşgalci şirket gitsin barajını başka yerlere yapsın. Bu sömürü çarkınıza Palu'da devam etmenize asla müsaade etmeyeceğiz'dedi.



PALU'DA SİZLERE SATILACAK TOPRAK VE SU YOK

İbrahim Meydanoğlu açıklamasında:'Şirket  yetkililerine soruyoruz? Sizler Palu üzerinden yılda ortalama 250 milyon TL kazanırken Palu'da ki arazisi su altında kalacak olan vatandaşımız, geçimini bağ ve bahçesiyle sağlayan emekçimiz, evinin ekmeğini balıkçılıkla sağlayan kardeşlerimiz ne olacak? Sizler 49 yıl kazanacaksınız, ilçe halkını ise 2 yıl çalıştırmak suretiyle uyutup bu yıkım ve talan projesine evet diyeceğimizi mi sandınız? Unuttuğunuz bir şey var; burası Palu ve bizlerde sizlere satılacak toprak ve su bulunmaz' dedi.



PALU BİZLER İÇİN BİR SEVDADIR

'Palu bizler için bir sevdadır' diyen MEYDANOĞLU açıklamasında:'Sizler için Palu sadece baraj yapılıp para kazanılacak bir yer iken; Palu bizler için bir sevdadır. 4 bin yıllık tarihtir.Yaşam alanımız olan evimizdir.Geçmişimizdir.Geleceğimizdir.Ceddimizin huzur içinde yattığı topraklardır. Atalarımızın bizlere, bizlerinde çocuklarımıza bırakacağı en güzel mirastır. Bu mirasa da kimsenin namahrem elini değdirtmeyiz. Kimler Palu üzerine kirli hesaplar yapıyorsa bilsinler ki bu hesaplarında yanılıyorlar, Palu sahipsiz değildir, hele satılık bir mal hiç değildir.''



















 

Bakmadan Geçme