Özgür Özel'in sitemi

Siyasette her şey bitti gündem, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ayak kırıkları oldu.

TAKİP ET

Ev kazası sonucunda ayağı kırıldığı açıklanan Özel'in yaşadıkları hakkında farklı iddialar ortaya atıldı.

Bazı sosyal medya hesapları tarafından, Özgür Özel'in ayağından vurulduğu iddiaları servis edildi.

Bu iddiaları FETÖ'cülerin yaydığını belirten Özel, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylerken bir yalanlama açıklaması daha yaptı.

Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Herkesin başına gelebilecek, geçirdiğim bir ev kazası üzerinden, hepimizin kimler olduğunu iyi bildiği bir grubun, sosyal medyadan akıl ve ahlak dışı bir kampanya başlattığını ve farklı pek çok kişinin bu gündemin peşine takıldığını gerçekten şaşkınlıkla takip ettim. Tarihsel husumetimiz olan FETÖ'cü hesapların yaydığı bir yalan, daha sonra üzerine eklenerek, boyutlandırılarak kasıtlı olarak devam ettirildi. Parti Sözcümüz açıklama yaptı, ben bizzat açıklama yaptım ancak bu iddialar sürdürüldü. Çünkü bunu yapanların gerçekle dertleri yok, tek amaçları bize ve partimize zarar vermek. Bunu herkes biliyor ve görüyor.

Bu gündemlere teslim olacak değiliz. Bu konuda açıklama yapmayı bile aslında zül sayıyorum. Biz işimize bakıyoruz. Bizim gündemimizde memleketin sorunları ve bu sorunlara üreteceğimiz çözümler var. Herkese açık, şeffaf bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Açıklama, Türkiye'deki olayları farklı yorumlayıp buradan siyaset üretmeye çalışan mahfillere gönderme açısından önemli bir. İkincisi Özgür Özel de başta FETÖ hesapları tarafından yapılan dezenformasyonlardan yakınıyor ve dert yanıyor.

Üçüncüsü, bazı çevreler iktidar olma ihtimali beliren CHP'ye ve onun Genel Başkanı Özgür Özel üzerinden operasyon çekip gözdağı veriyorlar.

Dördüncüsü Özgür Özel'in “gerçekten şaşkınlıkla takip ettim” diyerek pek çok kişinin bu gündemin peşine takılmasına şaşırması ve hayret etmesi. Çünkü kendisi “nasıl olur da bu yalan habere milyonlar inanır” diye hayret ediyor.

Beşincisi, yapılan resmi ve kurumsal açıklamalara rağmen insanların her konuda olduğu gibi yanlış bilgiye daha çok itibar etmeleri.

Altıncısı, sosyal medyanın bu konuda ciddi dezenformasyonla yanlış algı oluşturmaya çalışması.

Yedincisi, Özel'in bu yapılanlar karşısında “tek amaçları bize zarar vermeleri ve önümüzü kesmeleri” diyerek bu tür odakların siyasetçileri kendi çizgisine çekmeye çalışan bir amaç gütme niyetlerini dile getirmesi.

Sekizincisi, Özel'in bu tür asılsız iddialar karşısında dik durarak işlerine baktıklarını ve bu tür iddiaların kendilerini yıldırmayacağını söylemesi.

Aslında Özgür Özel'in bu açıklaması tüm siyasilerin duygularına tercüman olmuş. Zira sosyal medya öyle bir mecra ki yalan haberin yayılma hızı doğru haberden milyon kez daha yüksek.

Bir doğru ve önemli haberi görmeyen sosyal medya kullanıcıları, yalan habere atlamakla kalmıyor, paylaşarak da yayılmasını sağlıyor. Artık nasıl bir duygu ve psikolojiyse.

Özgür Özel'in bu açıklamalarını, siyasetçilerin yalan haber ve asılsız sosyal medya paylaşımlarına karşı bir manifesto olarak görmek lazım.

Hatta partilerin gurup başkanvekilleri bir araya gelip, Özel'in bu açıklamasını genişleterek olası bu tür iddia ve ithamlar karşısında ortak tavır alacaklarına dair bir sosyal medya etiği manifestosu hazırlayabilirler.

Çünkü Özgür Özel'in açıklamalarının satır aralarında bu konuda oldukça dolu olduğunu ve önlem alınması konusunda bir mesaj gördük.

Hazır Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği gibi yine ülke ekonomisini hedef alan kasıtlı paylaşımlar ve bunu düzeltmek adına Cumhurbaşkanlığının ilgili birimi bunu düzletmek için bir açıklama yapmak zorunda kalmışken ve siyasette yumuşama rüzgârları şimdilik esiyorken bu konuda da bir ortak adım atılabilir.

Söz ve top grup başkanvekillerinde.

Bakmadan Geçme