Özde değişim için köklü değişim…

AK Parti, Haliç Kongre Merkezi'nde 'Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları' programını düzenledi.

TAKİP ET

Programa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha değişim ve yeni yüzler dedi.

Vatandaşların muhalefet aktörlerine güvenmediğini, muhalefetin söylemlerine prim vermediğini, onlardan kendisine hayır geleceğine asla inanmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Zaman zaman serzenişte bulunsa da insanımız son kertede AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na güveniyor, itimat ediyor. 8. Büyük Olağan Kongremiz, milletimizin partimizden taleplerinin hayata geçirildiği ana zemin olacaktır. Kongre sürecimizi tazelenmenin, yenilenmenin, bununla birlikte büyük bir kucaklaşmanın vesilesine dönüştürmek arzusundayız.

Bu süreçte öfke ve nefret diline prim vermeyecek, nezaketle hoşgörüyle gönüller fethederek yolumuzda ilerleyeceğiz. AK Parti'nin ufkuna, vizyonuna sahip, dürüst, çalışkan, donanımlı, millet, memleket sevdalısı yeni isimlerle kadrolarımızı tahkim ve takviye edeceğiz.” dedi.

Hakimiyet olarak hemen her gün yazdığımız ve kendilerine önerilerde bulunduğumuz konuların hemen hemen aynı cümlelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından dökülmesi önemli.

“AK Parti'nin ufkuna, vizyonuna sahip, dürüst, çalışkan, donanımlı, millet, memleket sevdalısı yeni isimlerle” cümlesinde bizlerin yıllardan beri dile getirdiğimiz “Ak Parti, bazı isimlerin gösterdiği pervasızlıkla ruhunu ve asıl amacını umuttu. Bazı isimlerin dünyevi ve şahsi çıkarlarını önde tutması bu partinin “dürüst” söylemini tartışmalı hale getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunun farkında ve gereğinin yapılacağına dair kurduğu bu cümlelerle umut ışığı oldu. Ancak ve umarız ki bu değişimi şu an kongre sürecini yürütmekle görevlendirdiği isimler eliyle yapmaz. Zira bu isimler, her ne kadar yeni, çalışkan, dürüst ve ilkelerimize bağlı diye lanse edilse de getirecekleri adamlar yine kendi çıkarlarına hizmet edecek şebekenin yeni üyesi, var olan sistemin devamını sağlamaya yarayacak yeni, taze ve kullanılmaya daha müsait tipler olacaktır.

Değişim olacaksa bu, mevcut genel merkez yöneticilerinin eliyle değil, kongre öncesi kurulacak ve Erdoğan'la görüşüp adım atacak samimi bir kadro ile olur.

Bu olmadığı sürece Erdoğan'ın bile büyük bir heyecanla söylediği değişim, özde bir değişim ve yenilenme olmaz.

Bakmadan Geçme