Özatlı: 'Gurbetçilerle Bu Çark Dönmez'

Elazığ Terziler, Gömlekçiler ve Şapkacılar Esnaf Odası Başkanı Erdem Özatlı gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Elazığ Terziler, Gömlekçiler ve Şapkacılar Esnaf Odası Başkanı Erdem Özatlı, kurban bayramından sonra esnafların iş yapamadıklarını ve parası olanın da yatırım yapmak yerine parasını bankalarda tutmayı tercih ettiklerini söyledi. Başkan Özatlı gazetemize yaptığı özel açıklamada “Yaklaşık 2 aydır işlerimiz kesat ve çarşıdaki hemen hemen her esnafta bu iş yapamamayı görebiliyoruz. Birçok esnafın Bağkur ve SGK primlerini ödemelerde zorluk yaşadığını biliyoruz. Ekonomik sıkıntılar, hayat pahalılığı, milletin alım gücünün düşmesini kabul ediyoruz ama; bunların yanında en büyük sorun ekonomide nakit para olmamasından kaynaklanıyor. Kredi kartlarında asgari ödeme tutarı da yükselince o da etkiledi” dedi.

35 YILLIK ESNAFLIĞIMDA HİÇ BÖYLE OLMAMIŞTI

Özatlı “ ilimize maalesef sıcak para girmiyor. Yılda 2 ay boyunca gurbetçilerden gelen paralar ile bu iş olmaz. Zaten artık onlarda para harcamamaya başladılar. Her defasında 3'er tane aldıkları ürünlerden 1 tane ya da hiç almamaya başladılar. 1974 yılında mesleğe çırak olarak başladım. 1989'da ise kendi terzi dükkanımı açtım. Piyasaların daralmasını ilk defa bu kadar sıkı gördüm. Çok yüksek enflasyonlar, devalüasyonlar gördüm. Ama böylesini hatırlamıyorum. Çünkü; piyasalardaki paraların çoğu bankalarda yatırılmış. Paralar yatırıma dönmeyince piyasalar bu hale geldi” diye kaydetti.

ELAZIĞ'IN İKLİMİ İLE BİRLİKTE GİYİM TARZI DA DEĞİŞTİ

Özatlı “ Gençler artık takım elbise giymiyor. Bir kot pantolon ve t-shirt ile yaz mevsimini geçiriyor. Eskiden takım elbise, palto, kaban diktirirlerdi. Elazığ'ın iklimi de değişti. Eskiden kış aylarında yarım metre kar yağardı. Şimdi artık neredeyse hiç yağmıyor. Kış için ayrı yaz için ayrı takım elbise dikerlerdi. Onlarda kalktı. Haliyle bu da işlerimize yansıdı. Sipariş yetiştiremediğimiz günlerden bugünlere geldik” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme