Oylama Bitti Ama Tartışmalar Hala Devam Ediyor!

Karakoçan CHP İl Genel Meclisi üyesi Mahmut Okçuoğlu Sivrice arıtma tesisi için aktarılan kredi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz pazar günü Elazığ İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının 3. gününde Elazığ İl Özel İdaresi tarafından araç alımı için ayrılan kredinin Sivrice'de yapılması planlanan arıtma tesisi için kullanılmasına yönelik oylama yoğun itiraz ve tartışma yaşanmasına neden olmuş oylamadan 16 evet 10 red oyu çıkması sonucu oy çokluğuyla kredinin arıtma tesisine aktarılması kararı alınmıştı. Oylamanın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen kredinin tartışmaları ise hala sürüyor.

VAR OLAN KREDİ LÜTUFMUŞ GİBİ LANSE EDİLEMEZ

Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Ertuğrul Kar beyin açıklamaları sonrası bir açıklama yapma zorunluğu hissettiğini söyleyen Karakoçan CHP İl Genel Meclisi üyesi Mahmut Okçuoğlu “Biz kredinin nereden ve nasıl geldiğini ve onaylandığını çok iyi biliriz. Bu açıklanan kredi bizim özel idarenin açıklanan 105 milyon liralık kredinin bir dilimiydi. Bu krediler meclisin onayıyla geçmişti. Bu kredilerin 19 milyonunun tamamının araç alımı ile ilgili bir oylama yapmıştık. Bu kredinin 10 milyon TL'sinin Sivrice arıtma tesisi için harcanılması ile ilgili ben meclisteki çalışma arkadaşlarıma o gün şunu söyledim ‘ Biz bu krediyi onaylarsak kendimizle çelişmiş olacağız. Daha önce almış olduğumuz kararı kendi kendimize fes edip başka bir hizmet için kullanacağız' ifadesini kullanmıştım” diye konuştu.

YENİ KREDİ GETİRSİNLER MUHALEFET OLARAK TEBRİK EDECEĞİM

Amacı Sivrice'de yapılması düşünülen hizmet için bir şerh ya da muhalefet etmek olmadığının altını çizen Okçuoğlu “Elbette ki oradaki vatandaşımızın sağlıklı bir ortamda yaşamasını çalışmasını bizde isteriz. Buradaki mevzu bizim daha önce onayladığımız bir krediyi sanki daha önce onaylanmış gibi sayın vekilimiz Erol Keleş'in kamuoyuna sunulmasına karşıyız. Biz hizmete karşı değiliz. Yeni kredi bulup getirsinler. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, Avrupa Birliği'nin, Dünya Bankası'nın hibeleri var. Çevre ile ilgili çok güzel hibe ve krediler var. Bize onlardan yeni kredi bulup getirsinler bir muhalefet meclis üyesi olarak çıkıp kendisine teşekkür etmezsem söylesinler. Ertuğrul beyin açıklamalarında sanki biz bu konularda habersizmişiz gibi ve kredilerin nasıl geldiğini bilmiyormuşuz gibi açıklama yapması bizi son derece üzmüştür. Bu nedenle kamuoyunun bilgilendirilmesi yönünde bir açıklama yapma zorunluluğu hissettim” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme