Oruç Tutabilmek İçin Gece Çalışıyorlar

Orduevi çok katlı kavşak çalışmaları aralıksız devam ederken, fore kazıklarını hazırlayan demir ustaları sıcak havalardan dolayı gündüz oruç  tutmakta zorlanınca

TAKİP ET
Orduevi çok katlı kavşak çalışmaları aralıksız devam ederken, fore kazıklarını hazırlayan demir ustaları sıcak havalardan dolayı gündüz oruç tutmakta zorlanınca çareyi gece çalışmakta buldular. Hem dünyevi işlerinden geri kalmamak hem de oruç ibadetini yerine getirmek için gece çalışmayı seçtiklerini belirten demir ustalarından Abdullah CİRİT “ 25 yıllık demir ustasıyım. Zaten sıcak havalarda normal günlerde çalışmak çok zor iken bir de oruç tutunca iyice çalışamaz duruma geldik. Bizde arkadaşlarla konuşarak çözümü gece çalışarak bulduk. İftarımızı açtıktan sonra başlıyoruz gece 2'ye kadar çalışıyoruz” dedi.

Çalışma süreleri kısa olduğu için daha az para kazandıklarını söyleyen CİRİT “ 2 gece çalışıyoruz, bir buçuk yevmiye alıyoruz. Olsun her şey para değil. Para kazanmanın telafisi olur ama; oruç tutmanın yok. Bizden beklenen işleri çok şükür zamanında bitiriyoruz. Yüklenici firma çalışmalarımızdan memnun, biz hayatımızdan memnunuz. Oruç bitene kadar gece çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

20 yıldır demir ustası olduğunu dile getiren Şemsettin DEMİR “ Gündüz oruçluyken çalışmak zor oluyor. Bizde demirciler olarak 3 ekibe bölündük. 2 ekip gece bir ekibimiz de gündüz çalışıyor. Gece çalışmak çok daha iyi oldu. Hava oldukça serin çalışmak için müsait halimizden çok memnunuz” diye kaydetti.

Gece çalışmalarının işlerini aksatmadığını vurgulayan demir ustalarından Celal CİRİT “ 2 ekip olarak gece çalışıyoruz. Bir ekip 6 metrelik diğer ekip ise 4 metrelik fore kazıkları hazırlıyor. İşlerimiz kesinlikle aksamıyor. Fore makinelerine demirleri yetiştirebiliyoruz. Ramazan boyunca Allah'tan bir aksilik gelmezse böyle çalışmaya devam edeceğiz. Gece çalışarak normal günlerden daha az kazanıyoruz belki ama o kadar da önemli değil. Rızkı veren Allah, aldığımız paraya bereket katar” diye ifade etti.

Bakmadan Geçme