Oropouche virüsü için alarm verildi! Oropouche virüsü nedir? İlk vakalar görüldü

*Oropouche virüsü* nedir? sorusu binlerce vatandaş tarafından sorgulanmaya başlandı. İlk kez Avrupa'da görülen Oropouche virüsü bazı sivrisineklerinden bulaşıyor. 

Euronews' te yer alan bir habere göre; Oropouche virüsü İspanya, İtalya ve Almanya'da görülmeye başlandı. Oropouche virüsü taşıyan toplam 19 vaka tespit edildi.

OROPOUCHE VİRÜSÜ NASIL BULAŞTI?

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), konu ile ilgili rapor yayınladı. Yayınlan raporda vakaların nerelerde tespit edildiğine yer verildi. Söz konusu Oropouche virüsünün Küba ve Brezilya gibi yerlerden dönen yolculardan bulaştığı tahmin ediliyor.

OROPOUCHE VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NELER?

Hastalık, ani ateş, baş ve göz ağrıları, titreme, kas ve eklem ağrıları gibi belirtilerle kendini belli ediyor. Semptomlar genellikle bir hafta içinde hafiflese de, bazı durumlarda günler ya da haftalar sonra yeniden ortaya çıkabiliyor.

OROPOUCHE VİRÜSÜNÜN TEDAVİSİ VAR MI?

Virüse karşı henüz bir aşı ya da özel bir tedavi yöntemi mevcut değil. Uzmanlar, virüsün görüldüğü bölgelerde yaşayan veya bu bölgelere seyahat edenlerin, sivrisinek ve tatarcık ısırıklarına karşı önlem almaları gerektiğini vurguluyor.

Her ne kadar Avrupa'da virüsün yayılma riskinin düşük olduğu ifade edilse de, Güney Amerika'daki salgın bölgelerine gidecek olanların dikkatli olmaları öneriliyor.

Bakmadan Geçme