Ormanlar, Keyfiyata Feda Edilmemeli

Tam da Kurban Bayramını az kaza ve asayiş olarak sorunsuz geçirdik diye manşetimizi atmışken ilimizin değişik bölgelerinden gelen yangın haberleri bizleri derinden üzdü.

TAKİP ET

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin ile Tepecik köyü arasındaki ormanlık alanda çıkan yangını söndürmek içim seferber olan ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ekipleri, Yukarı İçme köyünden gelen ikinci bir yangınla daha da zor durumda kaldı.

Sıcak günlere bir de kurban bayramı tatilinde piknik yapmaları ve bazı duyarsız insanların sorumsuz davranışları eklenince yangınlar da kaçınılmaz oluyor.

Yangının çıkış sebebi açıklanmadan bu yorumu yapmak belki pek doğru olmaz ama özellikle bazı duyarsız ve sorumsuz vatandaşların araçtan attıkları sigara izmaritleri, maden suyu şişesi ve mangal keyfiyatı için piknik alanında yakılan ateş, yangının en önemli sebepleri olabiliyor.

Ormanlar öyle kolay kolay oluşmuyor. Her ne kadar Orman Bölge Müdürlüğü hala istenilen seviyede dağlarımızı orman ile buluşturamasa da ve birçok dağlarımız hala çıplak olsa da geçmişte görev yapan bazı duyarlı bürokratlarımızın emekleri sonucu oluşan ormanlarımızın da bir sigara ve mangal keyfine kurban edilmemesi lazım.

Bu konuda biraz değil ciddi ciddi duyarlılık ve olabildiğince hassasiyet istiyoruz tüm vatandaşlarımızdan. Zira yeniden bir orman için on yıllar gerekiyor.

Bakmadan Geçme