Optimar'ın İstanbul Anketi

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım devam ederken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak 14 ve 28 Mayıs seçimlerini en doğru tahmin eden şirketlerin başında gelen Optimar Araştırma'nın İstanbul anketinden sürpriz bir sonuç çıktı.

TAKİP ET

Optimar'ın 21-24 Şubat tarihleri arasında 3 bin kişi üzerinde yaptığı İstanbul seçimleriyle ilgili araştırmada Murat Kurum'a oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 41.7 çıkarken, Ekrem İmamoğlu diyenlerin oranı yüzde 41 oldu.

Optimar'ın anketinde en büyük sürprizi AK Parti ile ittifak yapmayarak seçime kendi adaylarıyla girme kararı alan Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Altınöz yaptı. Ankette Altınöz'ün oy oranı yüzde 10'a dayanması dikkat çekti.

İŞTE ADAYLARIN ORANLARI

Ak Parti adayı Murat Kurum: Yüzde 41.7

CHP adayı Ekrem İmamoğlu: Yüzde 41

YRP adayı Mehmet Altınöz: Yüzde 9.8

DEM Parti adayı Meral Danış Beştaş: Yüzde 7.4

Bu tablo da gösteriyor ki İstanbul hala bıçak sırtı. Seçimlerin sonucunu Ak Parti ve CHP'nin adayları değil kararsız seçmenler ile seçimlerde iddialı aday göstermeyen ve kent uzlaşısı ile İmamoğlu'ndan tüm beklentilerini alan DEM'in seçmenleri belirleyecek.

Bakmadan Geçme