ÖNCE TEPKİ SONRA GÖZYAŞI

Erol KARA/Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar,Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulunarak gündemi değerlendirdi

TAKİP ET
Erol KARA/Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar,Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulunarak gündemi değerlendirdi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar :'Her gelen valiye tecrübesiz diye tepki gösteriyor  ama sonra giderken gözyaşı döküyor'dedi.

BİZ YAPILANLARI GÖRMEYE ÇALIŞALIM

Valilik tecrübesi olmayanların Elazığ'a atandığı, Siyasetçilerin şehire sahip çıkmadığı söylentilerine cevap veren Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Ömer Serdar:'  Sayın Murat Zorluoğlu buraya atandığı zaman aynı şekilde söylemler çıkarıldı. Ama, Zorluoğlu giderken,  Elazığ halkı gözyaşı döktü. Demek ki  bu iş Elazığ 'ın baktığı noktada değil. Bunun da şehre öğretilmiş bir psikoloji olduğunu düşünüyorum. Biz yapılanları görmeye çalışalım. Bu psikolojiden de kurtulmaya çalışalım 'diye konuştu.



YENİ VALİYE TECRÜBESİZ DEMEK MÜMKÜN DEĞİL

İllerdeki atamaların hizmetlerle orantılı olarak yürümesi her zaman doğru bir şey ama Elazığ 'ın sahipsiz psikolojisinden çıkması lazım diyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, ''Kamu kurumlarına atamalar yapılırken liyakat ve ehliyet esasına göre bir takım değerlendirmeleri yapılır. Şimdi şehrimize yeni atanan valiye baktığımızda mülkiyeden gelen ve bir çok ilçede Kaymakamlık yapmış ayrıca Kalkınma ajansında çalışmış ve içişleri bakanlığında müsteşar yardımcılığı seviyesinde görev yapmış birisi. Buna tecrübesiz demek mümkün değil diye konuştu.



ZORLUOĞLU GİDERKEN HERKES GÖZYAŞI DÖKTÜ

Serdar ;' Sayın Murat Zorluoğlu buraya atandığı zaman aynı şekilde Çevre bakanlığında müsteşar yardımcısı idi. Elazığ yine ayrı söylemleri üretti. Valilik tecrübesi olmayandan bahis ediliyordu ama Zorluoğlu giderken buradan Elazığ halkı gözyaşı döktü. Demek ki bu iş Elazığ 'ın baktığı noktada değil. Önemli olan hizmetler. Yeni atanan valimizin projeci kimliğine ben inanıyorum geldiği günden beri ilçeleri köyleri geziyor. İstişare yapıyoruz. Elazığ'ın sorunlarını müşterek bir şekilde aşacağız.Elazığ 'ın bu psikolojiden çıkması lazım. Elazığ sahipsiz değil. Elazığ gerek bürokrasi ile gerek seçilmişleri ile gerek teşkilatlarıyla, ciddi anlamda sahipli ve Elazığ 'ın geçmişte sorun alanı olarak gördüğü noktaların bir çoğu aşıldı. Bunda kamu bürokrasisinin  seçilmişlerin ciddi katkıları var. Meseleye hizmet perspektifinden bakınca bunun önemli bir şey olmadığını görürüz yani. Çok tecrübeli vali gelir hizmet üretemez, bunun bir kıymeti yok şehir için. Ama Devlet tecrübesi açısından bakıldığında bundan önceki de şimdiki valide Devlette ciddi tecrübeye sahip kalkınma ajansında yerel yatırımlarla da ilgilenmiş ve bakanlık bürokrasisinde en tepe noktada görev yapmış bir arkadaşımız. Bu arkadaşımızı her açıdan desteklemek gerekir. Hizmetlerin de çok kısa sürede ortaya çıkacağını ben düşünüyorum. ''dedi.



SAHİPSİZLİK SÖYLEMLERİ ŞEHRE ÖĞRETİLMİŞ BİR PSİKOLOJİ

İki yıllık süreç içinde gerek kendilerinin, gerekse  teşkilat ve  bürokrasi ile yapılan ortak çalışma neticesinde Elazığ 'ın çok fazla yatırım aldığını söyleyen Serdar,''Bir çok sorun çözüldü bunla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız. Dolayısıyla 'Sahipsizlik' kelimesinin bu şehre öğretilmiş bir psikoloji olduğunu düşünüyorum'' dedi.



İYİ SONUÇLAR ALMAYA ÇALIŞIYORUZ

Serdar;' Biz yapılanları görmeye çalışalım. Bu psikolojiden de kurtulmaya çalışalım. Elzığ'ın biraz daha optivist bir bakış açısına girmesi lazım. Çünkü bölgede Devlet için Elazığ önemli. Bu bölge özellikle bundan sonrası için teröre açılan yoğun bir bölge burada Devletin yatırımlarını hepimizin görünür hale getirirsek ve Devlet nezdinde de Elazığ'ın önemi ortadadır diye düşünüp görünür hale getirirsek Elazığ bence çok daha hayırlı hizmet yapmış oluruz. Elazığ özelinde ise insanlarımızın şunu bilmesini istiyorum. Elazığ'ın bütün sorunlarına duyarlı olmaya çalışıyoruz.  Hal ettiklerimiz var edemediklerimiz var. Elazığ söz konusu olduğunda hepimiz bir noktada birleşiyoruz. Vurduğumuz yerden de sonuç alıyoruz. Bu anlayışla Ankara bürokrasisinde olan arkadaşlarımızla zaman zaman istişare  ediyor ve ortak hareket ediyoruz. İyi sonuçlar almaya çalışıyoruz' diye konuştu.



KİMSENİN KAYGISI OLMASIN

Milletvekilleri ve il başkanı ile Elazığ'ın sorunları noktasında ittifak halinde olduklarına dikkat çeken Serdar,''Şehrin bu konuda kaygısı olmasın. Zaman zaman yapılan hizmetlerden dolayı şikayetler olmuyor değil ama bu şikayetleri de alıp yine beraber sorunu çözmeye çalışıyoruz dedi.



BİZ ELAZIĞ'IN SORUNLARINDA İTTİFAK HALİNDEYİZ



Ömer Serdar,' Başından beri Milletvekilleri, ilce başkanları ve  il başkanımızla biz global sorunları masaya yatırdık ve bunların takibini hep beraber yaptık. Eğer ortada bir başarı varsa ve  sorun çözümü varsa bunu hep beraber yaptık. Ufak tefek belki görüntü kirliliği ortaya çıkıyorsa bunlar esasa müessir şeyler değil. Biz Elazığ'ın sorunlarında ittifak halindeyiz. Şehrin bu konuda kaygısı olmasın. Zaman, zaman yapılan hizmetlerden dolayı şikyetler olmuyor değil ama, bu şikayetleri de alıp yine beraber sorunu çözmeye çalışıyoruz.''dedi



İLGİLİ BAKANLIKLARA ÖNERİLERİMİZ OLUYOR



Atamalar yapılırken de kimsenin endişesi olmaması gerektiğine vurgu yapan Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, 'Tabi bürokrasinin sicil amiri biz olmadığımız için ve  biz atamadığımız için biz atadık diyecek durumda değiliz. Ancak ilgili bakanlıklara önerilerimiz oluyor. Biz göreve geldiğimizde kamu bürokrasisine şunu demiştik. ' Eğer hepimiz birlikte koşabileceksek, bu koşuya kimin nefesi yetiyorsa, .beraber yürür. Öteki şekildi biz ilgili sicil amirlerine ilgili bakanlıklara sorunu taşırız artık değişim kararını onlar verir.'



FETÖ'NÜN SİYASİ BOYUTUNA GİRİLMELİ

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM katip üyesi Ömer Serdar, FETÖ'nün siyasi boyutuna girilmesi gerektiğine dikkat çekerek, bütün kurumlara sızmış yapının siyasete sızmadığını iddia edemezsin varsa böyle bir sızma hareketi bütün partilerin bunu gözden geçirmesi lazım. Bu iktidar muhalefet meselesi değil. Bu Türkiye'nin bekası ile birliği ve bütünlüğü ile alakalı mesele ''dedi.



BİZ DEVLETİ RİSKE ATAMAYIZ

KYK'lar ile  görevden alınanların mağdur edildiğine dahil haberlerin gerçekle bağdaşmadığını söyleyen Ömer Serdar, 40 Yıllık mazisi olan ve her kesime sirayet etmiş bir  örgütle mücadele ediyorsun, Hele, hele bağlantı tespit etmişsek, Biz devleti riske atamayız. Sonuçta bunları yargılamak zorundayız. Yargılarken adil yargılamak zorundayız. Devletin yaptığı hata varsa yargılamada, bu hatalar telafi edilir ki ediliyor. Ama örgütün yaptığı telafi edilmez dedi.



FETÖ'NÜN DİNE YAKLAŞIMINI HEP SORUNLU BULURDUM



FETÖ'nün bir takım küresel operasyonların taşeronu  olduğuna dikkat çeken  Ömer Serdar, 'Buna karşı, ya işte bizim çocuklardı deyip geçemezsin.' veya 'bu ülkenin çocuklarıdır deyip geçemezsin. 'Duyarlılıkla bunu iyi bir süzgeçten geçirmek lazım dedi.



HİÇ BİR SEMPATİM OLMADI



Serdar,' Ben FETÖ'cüleri başından beri iyi analiz etmiş biriyim. Hiçbir sempatim olmadı ilişki biçimim de olmadı. Özellikle Dine yönelik yaklaşımını ben sorunlu bulurdum. Türkiye de insanların hükümetlerin Ak Partinin bunlarla sorunu olmadı dönemde dini yaklaşımlarını sorunlu bulduğumu çok değişik atmosferde söylemiştim.' dedi.





Bakmadan Geçme