OLMADI BEYLER!..

Geçtiğimiz Salı günü, şehrimiz için kara bir gün olarak tarihe geçti

TAKİP ET
Geçtiğimiz Salı günü, şehrimiz için kara bir gün olarak tarihe geçti. Şırnak'ın Silopi ilçesinde meydana gelen terör saldırısında bir yiğidimizi daha şehit verdik. Vatan savunması, toprak savunması ve bayrağın dalgalanması adına bir civan daha düştü kara toprağa. Elazığlı polisimiz Resul Kayaoğlu şehadet şerbetini içererek ali makamına gönderildi.

BAKAN IŞIK TÖRENE KATILDI

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Kayaoğlu'nun amcazadesi olan şehit polis Resul Kayaoğlu'nun  Mevlana Camii'inde kılınan cenaze namazına katılım oldukça yüksekti. Bilim Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Fikri Işık'ın  yanı sıra ilimiz milletvekilleri, Elazığ Belediye Başkanı, Fırat Üniversitesi Rektörü, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Başkanları, Sendika Temsilcileri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

ŞEHİDE SON GÖREV

Şehidimiz Resul Kayaoğlu için Mevlana Camii'nde düzenlenen törenin ardından naaşı konvoy halinde Kovancıların Köseköyü'ne getirilerek defnedildi.  Mezarlıkta da duygulu anlar yaşandı. Törene katılanlar da hüzünlü ve bir o kadar da acılıydı. Bazıları acısına hakim olamayarak hıçkırıklarla ağlarken birçok hemşerimizde acısını içine hapsedip ağlamamak için kendini zor tutuyordu.

ŞEHİR YASTA VALİ VE VEKİLLER MAÇTA

Salı günü şehrin ufuklarında yas ve matem hakim iken akşamında ise sosyal medyaya düşen haberler halkta infiale sebep oldu. Habere göre ilimiz valisi ile sayın milletvekilleri halı saha maçı yapıyordu. Bir tarafta şehrin ortak duyguları, ortak hüznü ve ortak acıları, diğer tarafta ise sayın vali ve milletvekillerimizin maç keyfi.

ZAMANLAMA HASSASİYETİ !..

Sayın valimizin, sayın milletvekillerimizin daha iyi hizmet için sağlıklı olması, zinde olması şüphesiz şehir için de önemli ve faydalıdır. Mesai saatleri dışında sosyal ve sportif faaliyetler moral ve motivasyonu da artıracaktır. Ancak bu faaliyetlerin toplumun sinir uçlarını tahrip etmeyecek ve milletimizi rencide etmeyecek bir zamanda olması gerekirdi.

 

 

KAMUOYU TEPKİ GÖSTERDİ

Vali ve Milletvekillerin şehidimizin olduğu gün halı saha maçı yapmaları ve bunun sosyal medyadan yayınlanması toplumda üzüntü  yarattı. Şehidin toprağa verilişinin akşamında böylesi bir etkinlik yapılması ve bunun sosyal medyadan paylaşılmış olması şehirde ciddi anlamda tepkiye sebep oldu.

 

''FANTA GENÇLİK FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ AMA HALI SAHA MAÇI İPTAL EDİLMEDİ!''

Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak 05.08.2015 tarihinde manşetten yayınladığımız ''FANTA GENÇLİK FESTİVALİ İPTAL EDİLSİN'' haberini  dikkate alarak iptal eden Fanta Gençlik Festivali Organizasyon Komitesi'nin gösterdiği  duyarlılığa rağmen, Elazığ Valisi ve Milletvekillerinin şehit cenazesine   aynı duyarlılığı göstermemesi tepki ile karşılandı.

Yaşanan bu üzücü olayın bir daha tekrarlanmamasını isteyen Elazığlı vatandaşlar; 'Şehitlerimiz varken böyle bir olayın yaşanması bizleri derinden üzmüştür. Sayın valimizin ve vekillerimizin iyi niyetinden şüphemiz yok.Ama bu tür konular da insanlara örnek olmaları gerekirken ne yazık ki bilmeden de  olsa büyük bir hata yapmışlardır. İnşdigerah bir daha böyle bir olay yaşanmaz. 'diye ifade etti.

Bakmadan Geçme