Öğretmenlerin 'Hizmet Sınıfının Değişmesi' kanun teklifinden çıkarıldı!

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) meclisten geçmeye hazırlanırken, en çok tartışılan maddelerden biri olan 'hizmet sınıfının değiştirilmesi' hükmü tasarıdan çıkarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, bu maddeye yönelik gelen yoğun tepkiler üzerine kanunlaşma sürecinde son dakika değişikliği yaparak, bu düzenlemeyi tasarıdan çıkardı.

TAKİP ET

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) meclisten geçmeye hazırlanırken, en çok tartışılan maddelerden biri olan “hizmet sınıfının değiştirilmesi” hükmü tasarıdan çıkarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, bu maddeye yönelik gelen yoğun tepkiler üzerine kanunlaşma sürecinde son dakika değişikliği yaparak, bu düzenlemeyi tasarıdan çıkardı

Bu madde, öğretmenlerin yeterliliklerinin değerlendirilmesini ve yetersiz bulunan öğretmenlerin meslekten alınarak farklı bir memuriyet konumuna geçmelerini öngörüyordu. Eğer madde yasalaşsaydı, öğretmenlerin performansları müfettişler tarafından denetlenecek, yetersiz bulunan öğretmenlere belirli bir süre daha tanınacak, ardından yetersizliği devam eden öğretmenlerin görev alanları değiştirilecekti.

Bu düzenleme, eğitim camiasında geniş tepki çekti, özellikle öğretmenlerin meslek güvencesinin zayıflayacağı endişesi dile getirildi. Gelen bu tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, tasarı meclisten geçmeden önce “hizmet sınıfının değiştirilmesi” maddesini tamamen kaldırarak öğretmenlerin meslek güvenliğine ilişkin endişeleri hafifletmiş oldu.

Sonuç olarak, yeni kanun tasarısı bu madde olmadan meclisten geçti ve öğretmenlerin hizmet sınıfı değişikliğine dair düzenlemeler uygulanmayacak.

Bakmadan Geçme