ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN ÖĞRETMENLERİM...

'' Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır '' Atatürk

TAKİP ET
'' Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır '' Atatürk...

Büyük bir ulus, büyük bir devlet olmanın yolu hiç şüphesiz iyi eğitimli, ahlaklı, insani meziyetleri oturmuş nesillerden geçer. Böylesi nesillerin inşasının mimarları ise öğretmenlerdir.

Bana kalırsa öğretmenlik mesleği diğer mesleklerin çok çok üzerinde öneme haizdir. İyi bir hukukçuyu, iyi bir doktoru, iyi bir mühendisi, iyi bir bilim insanını topluma ve ülkeye kazandıracak kişiler yine öğretmenlerdir. Kısacası temel onlardır.

Nasıl bir geleceğimizin olacağı onların vereceği, aşılayacağı eğitim ve öğretimden geçecektir. Şöyle bir dünyaya bakacak olursak; çağdaş, medeni, gelişmişlik seviyesi yüksek ülkeler öğretmenlerin, eğitim, öğretim yuvalarının omuzlarında yükselmişlerdir.

Finlandiya, Japonya, Güney Kore gibi başlıca ülkeler, en büyük yatırımı eğitime yapmış olmalarından dolayı gelişmişlik çıtalarını diğer dünya ülkelerine oranla daha yükseğe çıkarmışlardır.

******

Bölgemizde ve ülkemizde yaşanan hadiselerin temelinde de maalesef eğitimsizliğin ve cehaletin etkilerini iliklerimize kadar hissedebiliyoruz.

Eğitimli toplumları bölemezsiniz, eğitimli toplumları çatıştıramazsınız, eğitimli toplumların zayıf yanlarını bulup oradan vuramazsınız.

İçlerine mezhep gibi, ırk gibi, ideoloji gibi nifak tohumları ekemezsiniz. Çünkü; onların sorgulama yetenekleri vardır. Okurlar, araştırırlar duydukları ile hareket etmezler. Doğruyu yanlıştan ayırma algıları vardır. Bunların hepsinin temelinde ise hiç şüphesiz eğitim vardır..

İçinden geçtiğimiz şu zor ve sıkıntılı dönemler bize gösteriyor ki ülke ve millet olarak öğretmenlerimize olan ihtiyacımız her zamankinden daha fazladır. Yaşadığımız badirelerden kurtulmak, ülkemizin huzur, güven, refah seviyesini yükseltmek istiyorsak eğitime, bilime, öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vermemiz gerekiyor.

Bu bilinç ile hareket edersek eminim cehalet ile eğitim savaşını Eğitim kazanacaktır ve toplum bugünlerden daha aydınlık ve daha temiz bir toplum olacaktır.

******

Öğretmenlerimiz de bu idrak ve şuur ile hareket etmelidirler. Nesillerimiz, geleceğimiz sizlere emanet..

Bu duygu ve düşünceler ile vatanını, bayrağını, mukaddesatlarını seven ahlaklı, yenilikçi, aydın öğrenciler yetiştirmeleri dilek ve ümidiyle tüm öğretmenlerimizin, öğretmen adaylarımızın bu anlamlı ve özel öğretmenler gününü  kutluyorum...

Bakmadan Geçme