ÖĞRENCİLERİMİZLE BİREBİR İLETİŞİM KURMAYI AMAÇLIYORUZ

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/2017 - 2018 eğitim öğretim yılı itibariyle TEOG sınavı yapılmayacak. Peki liseye geçiş süreci nasıl işleyecek? TEOG yerine öğrenciler hangi sınava girecek?

TAKİP ET
Yeni sistemi 'Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi' olarak açıklayan Bakan Yılmaz, kısa adına ilişkin soruya ise 'Liseye Geçiş Sistemi' yanıtını vermişti.

 

Harvard Dil Okulları Müdüresi Pınar ÖZTEK, bu yeni sistem ve LKS hakkında gazetemize  bilgiler verdi..

 

YAKLAŞIK 400 BİN ÖĞRENCİ ANADOLU,FEN,SOSYAL LİSELERİNE GİDECEK

 

Yeni sistemde sınav zorunluluğunu kaldırdıklarını ve temel felsefelerinin sınava girmenin isteğe bağlı olması olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, '8'inci sınıfta 1 milyon 200 bine yakın öğrencimiz var. Ülke genelinde belirlediğimiz farklı illerdeki sınırlı sayıdaki okulumuza sadece isteyen 8. sınıf öğrencilerimizin girebileceği bir sınav hazırladık, isteğe bağlı demişti.Yaklaşık 400 bin öğrenci Anadolu, Fen veya Sosyal Bilimler liselerine gidecek.Sınav sayısal ve sözel olmak üzere 2 bölümden oluşacak.20 fen,20 matematik,20 türkçe,10 yabancı dil,10 inkılap,10 din sorusu olmak üzere toplam 90 soru sorulacak.Öğrenciler yapılacak olan yeni sınavda sadece 8.sınıf müfredatından sorumlu olacak ve sınav süresi toplam 135 dakika olacak.

 

LKS GRUPLARINDA ÖNCE TEMELİ  OLMAYAN ÖĞRENCİLERE UYGUN BİR TEMEL OLUŞTURACAĞIZ

 

 Yapılacak olan yeni sınav sisteminde yabancı dilde öğrencilere açmış olduğumuz LKS gruplarında önce temeli olmayan öğrencilere İngilizce ile ilgili müfredata uygun bir temel oluşturup sonrasında MEB 8. Sınıf İngilizce kitabından direk sınav odaklı ders işleyeceğiz.Hafta içi öğleden sonra açılan LKS gruplarında eğitim saat 14.00/16.20 saatlerinde haftada 2 gün olarak verilecek.Derslerde sınav açıklandıktan sonra zaman kısıtlı olduğu için sınıfta öğrenci sayısı az tutulup öğrencilerle birebir iletişim kurmayı amaçlıyoruz ve 10 soru-10 doğru cevap hedefliyoruz.

Bakmadan Geçme