ÖĞRENCİLERİMİZİN MAĞDURİYET İHTİMALİ KALMAMIŞTIR

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili ve Elazığ TSO Eğitim Komisyonu Başkanı Veli Aksu, Elazığ TSO adına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başkanlığında yapılan istişare toplantısına katıldı.

TAKİP ET
Aksu, Elazığ ve diğer deprem bölgelerindeki öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi hususunda yaptıkları çalışma ve girişimlerin olumlu karşılandığını ifade ederek toplantı detaylarını paylaştı…

AKSU: TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SINAV KOŞULLARI EŞİTLENMİŞTİR

Aksu katıldığı istişare toplantısı sonrası yaptığı değerlendirmede, '24 Ocak tarihinde ilimiz merkezli yaşanan deprem felaketi sonrası eğitim ve öğretim faaliyetlerinden uzak kalan tüm öğrencilerimizin bu mağduriyetinin giderilmesi için ek kontenjan talebimizi içeren dosyamızı Bakanlığımıza ve ilgili tüm birimlere göndermiştik. Bu konuyla ilgili olumlu geri dönüşümler olmuş, ancak sonraki süreçte Yüksekova'da meyana gelen deprem ve sonrasında koronavirüs tedbirleri ülke genelinde tüm süreçlerin yeniden değerlendirmesine neden olmuştur. Milli Eğitim camiasını ilgilendiren boyutunun değerlendirilmesi amacıyla Ankara'da düzenlenen ve Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısına Odamızı temsilen katılmış bulunmaktayım. Bu toplantında gerek deprem ve gerekse coronavirüs etkilerinin tümü değerlendirilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığının uzmanlarıyla tüm detayları ile değerlendirmeler yapılmıştır. Toplantıdan çıkan bazı önemli hususlar şunlardır:

- Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un açıkladığı gibi sınav konuları bu eğitim yılının 1. Döneminin sonuna kadar olacak şekilde planlandı ve bu kesin bin şekilde değişmeyecektir.

- Ben Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa Safran beye önceden yıllık müfredata göre yapılacaktı niye böyle bir karar alındı bunu hem bir veli hem de öğretmen olarak soruyorum dedim. Bakan Yardımcımız şu cevabı vermiştir: 'Biz bu kararı alırken bütün detayları düşündük bildiğiniz gibi Elazığ, Malatya ve Yüksekova depremlerinden dolayı birçok öğrenci yüz yüze eğitimden uzak kaldığından dolayı ve bu öğrencilerin bu mağduriyetlerini giderebilme şansımız olmadığından dolayı böyle uygulanmasına karar verdik' dedi. Ben şahsım olarak bu cevaba aynen katıldığımı ifade ettim. Bir öğrencinin bile aynı imkndan faydalanamaması fırsat eşitliğine aykırıdır diye düşünüyorum.

- Sınavlar aynı paralellikte aynı zorluk derecesiyle hazırlanacak sadece soru dağılımları konulara göre fazlalaştırılıp dağıtılacak örneğin trigonometriden 3 soru yerine 5 soru sorulacak gibi. Sakın trigonometriden 5 soru çıkacak sonucu çıkmasın bunu örnek olarak veriyorum.

- Herkesin ortak görüşü olarak MEB ve ÖSYM işbirliğiyle iki örnek deneme sınavı yapılması Sayın Bakanımıza iletildi ve kendisi toplantı sırasında ÖSYM temsilcisi ile görüşüp böyle bir sınavın yapılası fikri benimsendi.

- EBA'daki materyallerin yeterli olduğu, sistemde sınavı yapacak tüm materyallerin mevcut olduğu ve öğrencilerimizin buna göre yönlendirilmesinin altı çizildi.

- Resmi kaynaklar dışındaki hiçbir açıklamanın önemsenmemesi ifade edildi.

- Öğrencilere uzaktan eğitimde kullanılan ve başka kaynaklardan alınan soruların telif hakkı sorunun nasıl çözülebileceği idi. Olağanüstü halden geçtiğimiz için kaynağın veya yazarın adının verilmesinin yeterli olacağı ifade edilmiştir.

Tüm bu destekler ve alınan kararlar 'Ek kontenjan talebimizi' gereksiz kılmış olup, ülke genelindeki tüm öğrenciler için fırsat eşitliği doğurmuştur. Bu vesile ile, tüm öğrencilerimiz adına Sayın Bakanımıza ve tüm Milli Eğitim camiamıza teşekkür ediyor, sürecin öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.

 

Bakmadan Geçme