Öğrencilerden 'Taş Boyama' Sergisi
Nisa Yılmaz/Şehit Nadir İpek Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Bilal Çelikel'in öğrencileri ile birlikte hazırlayıp sergilediği 'Taş Boyama' sergisi düzenledi.
Şehit Nadir İpek Ortaokulu 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, taş boyama tekniğiyle çalıştıkları tabloları sergilemenin heyecanını yaşıyor. Görsel Sanatlar Öğretmeni Çelikel, öğrencilerinin sanata olan ilgisinden memnun olduğunu ve bu şekilde tablet ve telefon kullanımı alışkanlıklarının oluşmadığını belirterek; “Bu yıl öğrencilerimizle taş boyama sanatı yaptık. Çakıl taşlarını toplayarak, sanat eserleri ortaya çıkarmaya çalıştık. Sergide 23 çalışmamız yer alıyor. Sergiye ise 13 öğrencimiz katıldı. Öğrenciler kendi özgün çalışmalarını ortaya koydu. Öğrenciler, hayal dünyalarını çalışmalarına aktardı. Öğrenciler bu yıl oldukça popüler olan ‘baykuş' figürünü çalıştı. Çeşitli hayvan, ev ve insan figürleri çalışıldı. Çocuklarımız oldukça yetenekli ve kabiliyetli. Yeteneklerini geliştirmelerini istiyorum. Aldıkları resim dersi saatinin artmasını, daha çok resim yapmayı istiyorlar. Çocuklar, sanatla iç içeler. Ders dışında resimle uğraştıkları için teknoloji bağımlılığından da uzak bir şekilde yaşıyor çocuklar.” dedi.
Resme olan ilgisi ve yeteneğinden dolayı resmi meslek haline getirmek istediğini söyleyen 7. sınıf öğrencisi Enes Burak, şunları söyledi: “Sergiye, 5, 6 ve 7. sınıflar olarak sergiye katıldık. Sergide yer alan tablolarımızın yapımı 2-2,5 hafta kadar sürdü. Kendi hayal gücümüzü aktararak tablolarımızı oluşturmaya başladık. Arkadaşlarımızla grup şeklinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her yıl belli günlerde farklı tablolar yapıyoruz. Konularımız ve tekniklerimiz değişiyor. Bu sene taş baskı tekniğini kullandık. Duralit üzerine boyama yapıp, yapacağımız motifi belirliyoruz. Daha sonra motife uygun taşlar buluyoruz. Taş dışında dal parçaları kullandık. Ağaç dalı kullanırken kurumuş olan parçaları seçmeye özen gösterdik. Tüm malzemeyi boyadıktan sonra güzel bir şekilde yapıştırıyoruz. Bir gün boyunca sınıfımızın deposunda muhafaza ediyoruz. Son olarak da çerçevelenmiş haliyle sergiliyoruz. Lise ve üniversitede de resim yapmaya hep devam edeceğim. Resim yapmak hem rahatlamamızı hem de yaratıcılığımızın gelişmesini sağlıyor. Hatta ileride bir resim öğretmeni veya ressam olmayı düşünüyorum.”