Ocak ayında Öğretmenler için beklenen maaş belli oluyor!

2025'te memur maaşlarına ilk altı ay %6, ikinci altı ay %5 zam yapılacak enflasyon farkı eklenirse artışlar daha fazla olacak

TAKİP ET

2025 yılının ilk altı ayında memur maaşları ve memur emeklilerinin aylıklarına yüzde 6, ikinci altı ayında ise yüzde 5 zam yapılacak. Ancak bu zam oranları, enflasyon oranlarının altında kalırsa geçerli olacak. Eğer enflasyon, belirlenen zam oranlarından yüksek olursa, memur ve memur emeklileri, maaşlarına enflasyon farkını ekleyerek artış sağlayacaklar.

2024 yılının Temmuz ayında öğretmenler ve diğer kamu çalışanları %19,31 oranında bir zam almıştı. 2025 yılında ise öğretmenlere toplu sözleşme gereği yılın ilk altı ayında %6, sonraki altı ayında ise %5 zam yapılacağı belirtiliyor.

Ocak ayında uygulanacak %6 zamma ek olarak enflasyon farkı da eklenmesi planlanıyor. Mevcut tahminlere göre bu enflasyon farkının %4 civarında olacağı öngörülüyor.

Örneğin, 40 bin lira maaş alan bir öğretmenin Ocak ayında alacağı toplam zam oranı %10 olacak ve maaşı 44 bin liraya yükselecek. Ayrıca, ekonomik koşulların iyileşmesi durumunda öğretmenlere refah payı adı altında ek bir zam yapılması da mümkün.

Bakmadan Geçme