MÜSİAD Üyelerine 11. Etap Destekleme Programı Tanıtıldı

Elazığ Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından, Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ şubesi üye iş adamlarına 11

TAKİP ET
Elazığ Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından, Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ şubesi üye iş adamlarına 11. Etap Kırsal Kalkınma Destekleme programı hakkında bilgilendirildi. Türkiye'nin terörle bir ateş sarmalı içinde tutulmaya çalışıldığını, ülkenin en kısa sürede bundan kurtulmasını temenni ettiklerini söyleyen MÜSİAD Elazığ şube başkanı Hasan UZUN, İstanbul CNR Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek 9-12 Kasım 16. MÜSİAD Expo hakkında bilgi verdi.

UZUN “ Fuarımız için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Bu fuarda bir mobilyacı bir de tatlıcı firmamız olacak. Sadece bizim üyelerimizin değil Elazığ'daki tüm ticaret erbabının da bu fuara katılmasını istiyorum. Çünkü bu fuarı diğer fuarlardan ayıran en büyük özelliklerden biri Uluslararası İş Forumunun (International Business Forum) da fuara katılacak olmasıdır. İnşdigerah biz bu fuara katılıp ülkemize ve ilimize elimizden gelen katkıyı sağlayacağız” dedi.

Dünya'da söz sahibi olabilmek için ülke olarak çalışmak ve üretmek zorunda olduklarını ifade eden Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Turan KARAHAN “ 2016 yılında bakanlık olarak kırsal kalkınma yatırım programlarını açtık. En son 10. Etap da 70 proje kabulünü gerçekleştirdik. Ancak; bazı yatırımcılarımız çeşitli nedenlerden dolayı yatırımlarını gerçekleştiremediler. Bunların içerisinden 43 yatırımcımız 25 milyonluk liralık yatırım gerçekleştirdi ve biz bu paranın 10 milyon lirasını hibe olarak proje sahiplerine aktardık. Yine makine ekipman tedariğinde 17 milyon liralık yatırıma 8 milyon 500 bin liralık hibe desteği sağladık” diye konuştu.

Elazığ'ın bu programında en fazla destek alması için her türlü çaba ve çalışmaları yapacaklarının altını çizen KARAHAN “ Çiftçimizi ve iş adamlarımıza bu destekleme programı çerçevesinde % 50 hibe sağlayacağız. 4 Aralık'a kadar internet ortamında dolduracakları formlarla hibe desteği almak için başvuru yapabilirler” diye aktardı.

Konuşmaların ardından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sunumlarla hangi yatırımlara ne kadar hibe desteği sağlanacağı konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

Bakmadan Geçme