Munzur Kabuğunu Kıracak…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak 6 Haziran 2023 tarihinde yayınlanan Rektörler kararnamesiyle Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne atanan hemşerimiz ve ilimizin sevilen simalarından Prof. Dr. Kenan Peker, genç ve gelişime açık olan Munzur Üniversitesi için büyük şans oldu. 

TAKİP ET

2008 yılında Tunceli Üniversitesi olarak kurulan, 2016 yılında Munzur Üniversitesi ismini alan ve doğal güzellikleri yanında kültürel zenginliklerin de merkezi olan Tunceli ilimizin dışa açılan yüzü Munzur Üniversitesi, bölgenin gelişimi ve kalkınması için çok büyük öneme sahip.

Sarp dağların ardında gizlenmiş Anadolu hazinesinin en büyük eksikliği; bu şehri tüm değerleri ve güzellikleri ile anlatmak ve tanıtmaktı.

Bu eksikliğin giderilmesi için en doğru tercih yapıldı ve ilimizin eğitim, ekonomi ve sanayisinin gelişmesine yönelik birçok projeye imza atan, STK'larda önemli görevlerde bulunan şehir insanının takdiri ve sempatisini kazanmış Prof. Dr. Kenan Peker, atandığı ilk günden itibaren farkını gösterdi.

Göreve başlamasının ardından çok uzun bir süre geçmemesine rağmen bugüne kadar yüzlerce ziyaretçiyi Munzur'da ağırlayan, siyasetçi, il yöneticileri, onlarca STK başkanı ve yönetici ile istişarelerde bulunan her fırsatta üniversiteyi tanıtan, anlatan ve okuma oranı ve kültür seviyesi oldukça yüksek şehir halkı ile gönül köprüsü kuran Prof. Dr. Peker Hoca kolları sıvadı ve görünen o ki hoca hem yerel hem de ulusal birikimiyle Munzur Üniversitesi ve Tunceli'yi hem eğitimde hem de kalkınmışlıkta parlatacak.


Doğu Anadolu Bölgesinin şirin kenti olan Tunceli, Munzur Üniversitesi'nin özellikle de Rektör Prof. Dr. Peker'in, tanıtım planlamaları öncülüğünde, tarım hayvancılık alanlarında hedefler yeniden revize edilecek, güncel teknoloji, sanayi odaklı bölümleri ile alanında başlatılacak projelerle Munzur Üniversitesi kabuğunu kıracaktır.

Bu projelerle hem üniversite hem de şehrin dinamikleri harekete geçecek ve kazanan Tunceli ve bölgemiz olacaktır.

Şehrimizin değerlerinden olan Prof. Dr. Kenan Peker hocamıza yeni görevinde başarılar diliyor ve dört yıl sonra bambaşka bir Munzur Üniversitesi ve Tunceli göreceğimize inanıyoruz.

Bakmadan Geçme