Muhtarların 'Şebeke ve İnternet' Tepkisi

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı bazı  köylerinde internet ve telefon çekmediği için halk zor durumda. İnternet ve telefon çekmediği için öğrenciler derslerini çalışamazken, aileler ise telefon görüşmelerini yapmak için köyün dışına çıkarak yüksek tepeler de görüşmelerini sürdürüyor. 

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı bir çok köy de yaşayan vatandaşlar,internet ve telefon çekmemesinden dolayı yetkililere tepkili. Özellikle 2023 yılında meydana gelen deprem sonrası bir çok köyde internet ve telefon tamamen kullanılmazken, bazı köyler de ise günün belirli saatlerinde şebeke çektiği ifade ediliyor.

ELAZIĞ'IN BİR ÇOK KÖYÜNDE AYNI SORUN
Elazığ'ın merkeze bağlı ve ilçelerin bir çok köyünde yıllardır aynı sorun devam ediyor. Özellikle köylerde bulunan öğrenciler internet çekmediği için aileleri tarafından ya yüksek kesimlere çıkartılarak interneti kullanıyorlar ya da çocuklarını köye getirmeyerek sorunu çözmeye çalışıyorlar.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Elazığ Hakimiyet Gazetesi Haber Merkezine açıklamalarda bulunan vatandaşlar, GSM şirketlerinin fatura almaya gelince oldukça yetenekli olduklarını ama hizmet vermeye gelince sessizliğe büründüklerini ifade etti.

ÇOCUKLARINI KÖYE GETİREMEYEN AİLELER VAR
Baskil ilçesine bağlı Konalga köyü Muhtarı Adem Çağatay Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada,“Köyümüz 260 nüfusa sahip bir köydür. Köyümüzde internet ve telefon çekmiyor. Belirli noktalara çıkmamız gerekiyor, internet ve telefonu kullanmak için. Bu sorun nedeniyle yazın çocuklarını köye getiremeyen aileler var. İnternet çekmediği için çocuklar dersine çalışamıyor.Defalarca şikayet ettik. Çok büyük bir sıkıntı ve mağduriyet yaşanıyor.”dedi.

SON BİR AYDIR HİÇ ÇEKMİYOR
Hacı Mehmetli Köyü Muhtarı Fırat Sezgin ise yaptığı açıklamada,“İnternette daha önce net çeken yerlerde sıkıntı yaşamaya başladık. Olduğumuz yerde çekmiyor,Belli yerlerde gitmek lazım. Belirli saatler de bazen çekiyor sonra gidiyor. Köyümüz de 150 hane var. 2023 yılında yaşanan depremden sonra böyle oldu. Son bir aydır hiç çekmiyor. Bu aralar vatandaşlar çok tepkili. Bu tür sıkıntılar bir çok köyde var. İnşallah sorun çözülür.”dedi.

KAÇ DEFA BİLDİRDİK AMA BİR SONUÇ ALAMADIK
Köylerinde deprem sonrası telefon ve internet sorunu yaşadıklarını ve yaklaşık 700 kişinin mağdur olduğunu ifade eden Çiğdemlik Muhtarı Cumali Yüzgeç ise,“ 2023 depreminden itibaren telefon ve internet çekmiyor. Köyümüz 160 hane ve 700 nüfusumuz var. Yüksek yerlere çıkıyoruz ki birileri telefonla arayalım. Kaç defa bildirdik ama bir sonuç alamadık. Gelin görün dedin. Ne gelen var ne giden. Öğrenciler mağdur, köyümüzde ki kayısı işçileri mağdur. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Yetkililerden destek bekliyoruz.”dedi.

Bakmadan Geçme