Muhtar Karataş 'Güneykent mahallesinin ulaşım sorunu çözüme ulaşacak'

Güneykent Mahalle muhtarı Necati Karataş, mahallelerinin sorun ve beklentilerini Hakimiyet habere anlattı.

Güneykent Mahallesi'nin 2020 Elazığ depreminden sonra yerleşik hayata geçen bir mahalle olduğunu ifade eden Tüm Elazığ Muhtarlar Dernek Başkanı ve Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, Yeni kurulmuş çiçeği burnunda bir mahalle doğal olarak yeni binalar yapıldı. Burada 13 Bin 700' tekabül eden binalar var ama bununla birlikte sosyal hayatımızı idame edeceğimiz alanlarımız yok” dedi.

Karataş, “Geçtiğimiz günlerde bunları ifade etmiştik 79 tane dükkanın iş ihaleleri bitti. Şu an temel açma aşamasındalar bununla birlikte 602 konutta yapılmaya devam ediyor. İki aile sağlık ocağı da hayata geçmek üzere ve iki ay içerisinde teslim edilecek. Mahallemizdeki okulları oluşturmaya çalışıyoruz, 2'nci etapta okul için müracaatlarımızı yaptık, görüşmelerimiz devam ediyor. Sizler aracılığıyla duyurumuzu da yapalım. Bizim şu an itibariyle resmi olmayan rakamlarla 65 kişilik bir nüfusumuz var ama gayri resmi nüfusumuzun sayısı düşük. Burada yaşayan vatandaşlarımız bir an önce ikametgahlarını buraya alarak daha kaliteli bir hizmet almamızı sağlamaları açısından ikametgahlarını buraya almaları lazım. Çünkü büyük bir mahallenin taleplerimizde büyük olacak ama sayısal veriye baktığımız zaman bir şey görünmüyor” ifadelerine yer verdi.

GÜNEYKENT MAHALLESİNE 3 FARKLI ATM

Muhtar Karataş; “Mahallemize 3 tane ATM kurdurduk. Malumunuz yeni bir mahalle olduğu için sorunları olan bir mahalle oluyoruz. En büyük sorunlarından biri ulaşım. Sadece belediyenin otobüs ulaşımı ile alakalı değil. Minibüs hatlarımızın da otobüs güzergahlarından gitmemesi büyük sorun oluşturuyor ve bütün yükü otobüslere yüklenmiş oluyor. Bu konuda bir an önce Şoförler Cemiyeti ve Elazığ belediyesiyle görüşmelerimizi yapmıştık. Bu güzergahlarımızı düzenlemeleri noktasında gayret sarf etmelerini bekliyoruz” dedi.

GÜNEYKENT MAHALLESİNE 2 KÖRÜKLÜ OTOBÜS DAHA GELİYOR

Karataş; “İki körüklü otobüs daha alarak ulaşımımızı biraz daha rahatlatacağız. Bu ay içerisinde gelecek olan otobüs,10 güne kadar hizmet vermeye başlayacak. Belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları'yla görüştük. Sağ olsun kendileri de buradaki sorunu çok iyi biliyor, buranın ulaşım sorununu genel olarak rahatlatmak amaçlı tamamen körüklü otobüse geçme noktasında çalışmalarımız var ama malumunuz aşağı Demirtaş Mahallesi açıldı. 1'inci, 5'inci, 6'ncı etap, özellikle 63 bölgesinde yaklaşık 3 bine yakın konutun sonuna gelindi. Bunlar da otobüsü kullanınca ciddi manada sorunlar oluyor. Tabii 27 bölgesinde de 13 Bin 500 konut yapıldı, burada hakeza yoğunluk oluşturacak. Bunlarla ilgili görüşmelerimiz var. Yani hemen hemen her gün Başkan beyle de görüşüyoruz. Kendisi de buranın sıkıntısını biliyor. Bunlarla ilgili ne yapabilirliğimizi görüşüyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“HER VATANDAŞ ÇOCUĞUNU ESKİ MAHALLESİNDEKİ OKULLA GÖNDERMEK ZORUNDA KALIYOR”

Muhtar Necati Karataş; “Yeni verilen 13 Bin 500 konut var, bunlar 1'inci ve 2'nci 5'inci ve 6'ncı etap olarak denen yerde oturan vatandaşlarımızın sıcak su ile ilgili sorunları var. İkametgah almakla alakalı sorunları var bize bildirilen DSİ ve Milli Eğitim arasındaki bir anlaşmazlıktan dolayı mahkemeye gidilmiş. Tabii burada vatandaş mağduriyet yaşıyor, okullar açıldı biliyorsunuz çocukların evi burada olmasına rağmen liseler sistem üzerinden kayıt aldığından dolayı çocuklar kendi bulunduğu mahallelerdeki okullara gidemediği gibi servise bulamama sorunu da var. Bununla ilgili ikametgah alamayan her vatandaş çocuğunu eski mahallesindeki okulla göndermek zorunda kalıyor. Vatandaşlar doğalgaz aboneliği alma konusunda problem yaşıyorlar. Sıcak su güneş enerjisi sistemi çıkartmışlar, ikametgah olmayınca güneş enerjisinden alacakları su aboneliğini alamıyorlar. Bu konuda bir an önce ilgililerin bu işe el atarak bu sorunları çözmesi gerekiyor”

Bakmadan Geçme