Muhtar Duyarlılığı
Deprem sonrası şehre yapılacak hizmetlerin ve özellikle konut ve kurumlardan kaynaklı sorunların dile getirilmesinde siyasi figürlerin yerine sivil oluşum ve özellikle muhtarların seslerini daha çok yükseltmeleri ve Bakanlara halkın taleplerini aktarmalarının daha etkili olacağını ifade etmiş ve keşke süreci tamamen muhtarlara mı bıraksaydık diye öneride bulunmuştuk.
Bu görüşümüzden hareketle muhtarlarımız artık sessiz kalmıyor ve şehrimizle ilgili projeleri hem takip ediyor hem de aksaklıkları dile getirerek gündeme getiriyor.
Bu kapsamda Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Şorşor Deresi ile ilgili yapılan ihale sonrası herhangi bir çalışma yapılmadığını söyleyerek yetkililerin dikkatini çekti.
Muhtar Gülbasan, “2 ay önceydi Şorşor Deresinin ihalesi yapılmıştı. Tabi bizde çok sevindik bu ihalenin yapılmasından dolayı. Yalnız yaklaşık olarak bir buçuk aydır firma, yüklenici firma şantiyeyi kurmuş. Ama herhangi bir çalışma yok. Tabi benim burada üzüldüğüm nokta DSİ Genel Müdürlüğü burada DSİ Bölge Müdürümüz var. 250 milyonluk bir ihale yapmışlar. Bunu tarihi ne zaman, herhangi bir tabela asmamışlar, ne zaman teslim edilecek, ne zaman yapılacak, ne zaman başlanacak. Bunu bile yapmamışlar. Burada bölge müdürümüzün çok acilen burayla ilgili bir açıklama yapmasını bekliyoruz” açıklamasında bulunmuş.
Muhtar Gülbasan'ın bir başka ve yeni açıklamasını 25 Haziranda ihalesi yapılan İstasyon Altgeçidi için de yapması bekleniyor. Zira, köprünün tek gidiş tek geliş olarak yapılacağını ilk kez kamuoyuna Hakimiyet Gazetesi duyurmuş, bu proje önce muhtarlardan tepki almış sonrasında Aksaray ve Hicret mahallesi Muhtarını yanına alarak kameralar karşısına geçen TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Aliseydi Felek, altgeçidin hızlı bir şekilde projesi yapılarak ve ödenek tahsis edilerek 25 Haziran'da alt geçidimizin ihalesi yapılacağını söylemişti.
25 Haziran'dan bugüne kadar bir ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen ihalenin akıbetinin ne olduğu ve çalışmalara ne zaman başlanacağıyla ilgili, olarak il yöneticilerimizden de siyasilerimizden beklenen açıklamanın yine muhtarlarımızdan gelmesi çözüm sürecinde olumlu etki göstermesi açısından önemli görülüyor.
Bu yazı, pazar sabah 09.30 yazıldı ama gazeteye girmeden sosyal medya hesaplarında yayınlanmadı.
Saat 16 gibi haber sitelerine düşen bir haberle Hicret Mahallesi muhtarının köprü ile ilgili açıklaması düşünce şaşırmadık değil. Sanki Muhtar Gülbasan yazı yayınlanmadan önce istihbarat almışçasına açıklamayı patlattı ve güzel de oldu. Ne de olsa aklın yolu bir.
Bu süreç, “etkili vekil seçemiyorsak etkili, cesaretli ve özgüvenli muhtar mı seçelim” düşüncesine evrilir mi bilinmez ama durum bu.