Muhalifler neden daha çok izleniyor?

Cüneyt Özdemir, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü, Abdurrahman Uzun, Özlem Gürses, Yılmaz Özdil, Hadi Özışık, Bahar Feyzan ve diğerleri.

TAKİP ET

Bu isimler, Marketing Türkiye'nin YouTube'da “Haber” kategorisi “En”leri arasında yer almış.

Hepsi bildiğimiz, tanıdığımız ve hep gündemde olan içerik üreten gazeteciler bu isimler. Belki birçok konuda farklı dünyaların insanları ama çoğunluğunun buluştuğu nokta kendileri kabul etse de etmese de toplumda “Muhalif” olarak bilinmeleri.

Listede yer alan isimler, günlük bazda milyonlara hitap ediyor. Peki, buradan nasıl bir sonuç çıkartılmalı. Türkiye'de muhalif gazeteciler daha mı çok seviliyor yoksa bu gazeteciler gerçekleri daha bir cesurca haykırdığı için mi halk bunları daha çok takip ediyor?

Türkiye'de en çok oyu alan cumhur ittifakını savunan ve icraatlarını sabah akşam öven gazetecilerin bu isimlerin yanına bile yaklaşamayacak bir oranda izleyici bulamamalarının yorumu sizce ne olabilir?

Bu soruları daha da artırabiliriz. Ancak gerçek olan bir şey var ki hangi siyasi partiye mensup olursa olsun vatandaşlar, muhalif gazetecileri daha gerçekçi yorumlar yaptığına ve yanlışları özgürce dile getirdiğine inanıyor.

Buna karşın Erdoğan'ın farklı açıklamalar yapmasına kadar teğmenlerin korsan kılıçlı eylemlerine bile iyimser bakabilen sayısız sözde yandaş ve duruşu olmayan gazeteciler var bu ülkede.

Vatandaşlar da bu tabloyu görünce olaylara muhalif ancak her halükarda objektif ve vicdani bakabilen gazetecileri daha çok takip ediyor ve onlara daha çok güveniyor.

Keşke muhalefete olduğu gibi hükümete de yanlışlarını söyleyebilen iktidar yanlısı gazetecilerimiz olsa. Yanlışa yanlış diyemeyecek bir mesleki etik anlayışı ve cesareti olamayan gazeteciler, yakın zamanda maddi açıdan karlı olabilirler. Ama uzun vadede mesleğiyle birlikte itibarlarını da kaybedeceklerini bilmeleri ve buna göre davranmaları gerekir.

Bakmadan Geçme