Muhalifler de Doğru Söyler

Asrın felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Deprem bölgesinde devlet varıyla yoğuyla yaralarını sarmaya devam ederken muhalefet unsurları enkaz üzerinde tepindi. Acılar üzerinden rant devşirip kirli bir siyaset yapıldı.

TAKİP ET

O bir yıl önce böylesi bir çirkin siyaset yapanlar, bir yıl içinde yapılanları görünce pişmanlıklarıyla birlikte takdir duygularını ifade etmekten de geri durmadılar.

Muhalif Gazeteci Levent Gültekin'in ardından başka bir muhalif gazeteci olan İsmail Küçükkaya'dan da dikkat çeken itiraf geldi.

Asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde Halk TV'de yaptığı canlı yayında konuşan Küçükkaya şu çarpıcı ifadeleri kullandı;“Yabancı gazetecileri gördüm onlarla konuştum. İsveçlisi var Japonu var... Biraz sohbet ettik. Bir taraftan halkımızın taleplerini dinliyorlar... Ama bir taraftan ne kadar şaşırdıklarını söylüyorlar. Çünkü bu deprem bölgesinde yapılan inşaatlar... Gerçekten de bir taraftan Adana'dan başladım Gaziantep, Nurdağı olağanüstü bir çaba da var onu da söyleyelim. Kolay bir şey değildir. Hani eleştirelim ama eleştirirken onun da hakkını vermemiz gerekiyor. 'Nedir sizi etkileyen?' dedim. 'Dünyanın başka ülkelerinde bu kadar çok inşaatın aynı anda yapılabilmesi çok kolay değildir' diyorlar." ifadelerini kullandı.”

Gültekin ve Küçükkaya'nın bu tespitlerini geç kalmış bile olsa hakkı teslim ve meslek etiği açısından takdirle karşılamak gerekir. Kendileri o kadar keskin muhalif duruş sergilemenin, “devler enkazın altında kaldı” türünden yayınların ardından toz duman dağılıp depremin üzerinden bir yıl geçtikten sonra yapılan çalışmalara bakarak hakkı teslim ediyor ve yapılanları ve yapanları takdir ediyorlarsa bunu da Türk medyası adına olumlu bir gelişme olarak görmek gerek.

Gültekin ve Küçükkaya, bu sözleriyle kendi mahallerindeki bazı fanatikleri kızdırmış olabilir ama kendilerine olan güven ve mesleki dürüstlüklerine artı değer katmışlardır.

Darısı Cumhuriyet, Sözcü, Yeni Çağ ve Milli Gazete yazarlarının başına…

Yorumlar 8
Vasfi Bulut 11 Şubat 2024 20:35

Yazının sonunda zikrettiğiniz basın organlarına hep doğru haberler çıkar, bir tane yalan haber bulamazsınız. Lütfen siz de bi basın kuruluşu olarak böyle yapın, akp propagandası yapacam diye vallahi yalan haberin kaynağı olursunuz. Muhalif olmakla doğruları söylemekten vazgeçmemek en doğrusudur. Diyelim ki onlar başarıları layığıyla haber yapmıyorlar ama eleştirel davrandjklarından hep doğruları ama negatif doğruları yazıyorlar, kimse yalanlayamıyor zaten. Doğrucu olmak en güzeli, yoksa galakaya çıkar adı.

Turan 06 Şubat 2024 22:00

Muhalifler hep doğru söylüyorlar ama siz başka şeyler duymak istemiyorsunuz. Arada kulak verin, avrupa ın bizi kıskanmadığını anlarsınız. Mehmet, adamın çocukları İsrail ile ticarete devam ediyor. Kim sabetaistmiş, iyi hesapla.

Alparslan Öz 06 Şubat 2024 21:57

Memet Gardaş, diyisin ki bunlar hepsi sabetayist. Allah akıl fikir vere. Türkiye Cumhuriyeti kurulmalı belli ilkkez bir vatandaşımız ve yöneticimiz İsrail den üstün hizmet madalyası aldı Gardaş. Di anlatt, örgenek.

Ülkü 06 Şubat 2024 21:54

Sayın editör, mesela bu arkadaşlar yapılan deprem yardımları ne oldu, canlı yayında toplandı sözde, nerelere harcandı diye de sordular. Ses yok değil mi halen. Geçen depremin maliyetini haber yaptınız, bunu da haber yapın. Ya da 128 milyar ne oldu diye sordular, halen soruyorlar. Haklarını teslim edelim, onlar haktan yana halktan yanalar. Siz de öyle olun derim.

Melek Asut 06 Şubat 2024 19:42

İnsanlar halen çadırda yaşıyor, haberimiz yok demeyin, derseniz zaten doğruları söylemiyorsunuz demektir. Arada atv gibi kanallardan başka kanalları seyredin de gerçekleri görün. Szctv, halktv, KRT, foxtv.. Belki aydınlanırsınız.

Yavuz Obuz 06 Şubat 2024 19:39

Hergün Küçükkaya yı izlerim, yıllardır. Birkere yalan haber yaptığını duymadım. Levent Bey i İstanbuldan tanırım, doğru adam olduğuna yemin ederim. Bence siz de arada muhalif kanalları izleyin, doğru haberler orda ve çok kaliteli proğramlaru var, sıyrılın şu hergün emekliye zam yapılacak yalanlarını haber yapan gazetelerden, avrupa bizi kıskanıyor diyen kanallardan, sürekli yalan haber üreten fetöcü kopyası haber sitelerinden.

Mehmet 06 Şubat 2024 19:08

takiyeci Sabetayist Zümre'nin medyadaki bıçkın silahşörü Levent Gültekin, 20 yıllık sürdürdüğü CB Erdoğan ve AK Parti düşmanlığını terk edip niye yandaşlardan daha kaliteli şekilde CB Erdoğan ve AK Parti destekçisi kesildi bir anda? Hak ve hakikat adına mı? Yoksa Zümre adına mı? Uğur Dündar.. Yılmaz Özdil.. Cüneyt Özdemir.. Ertuğrul Özkök.. İsmail Küçükkaya.. Levent Gültekin.. İsmail Saymaz.. Hepsi de takiyeci Zümre'nin kalantör medya şövalyeleri. Hepsi de katı Kemalist. Hepsi de CHP yoldaşı. Şimdi hepsi de AK Partili! Neden? Çünkü 14-28 Mayıs seçimleri sonrası kurulan Pelikan Kabinesi ile devleti ve iktidarı takiyeci Sabetayist Zümre Oligarşi ele geçirdi. Yorgan gitti kavga bitti. Zümre'nin tüm şövalyeleri şimdi CB Erdoğan ve AK Parti'ye çalışıyor. İşte takiyeci Sabetayist Zümre böyledir!

Hanegeli 06 Şubat 2024 18:26

Sayın yazar, muhalif gazeteci ve aydınları her zaman hakkını teslim ediyor doğruların, bence yanılıyorsunuz. Muhalefet, Hükümet enkaz altında kaldı derken, 3 gün boyunca enkaz altındakilere ulaşılmamış olması, insanların enkaz altında - 15 - 20 derecelerde donarak ölmesini kastediyorlar.. Bakın, halen çadırda yaşayan var, 1 yıl oldu, yakın zamandaki şehit olan evladımızın ailesi örnektir. Ayrıca, mayıs 2023 seçimleri öncesi ne söz verdiler, kaç ev yapacaz dediler, bakın arşivlere, arşiv unutmaz, bugün kaçı yapılmış? Vaad edilenin %5 i, daha teslimde edilmemiş. Daha kesin ölüm sayısını netleştirmediler, 50 bin deniyordu, dönemin bakanı ağzından kaçırdı geçen 130 bin dedi... Hep yalanlar hep vaadler.. Bi tarafsız bakmayı becerebilseniz, memleketimin en düzgün haber ekibisiniz, yazarlarınızı da tanıyorum ama hep Hükümet edenle devleti karıştırıyorsunuz bence. Ez cümle, Hükümet enkazın altında kalmıştır 6 Şubat depreminde.

Bakmadan Geçme