MÜCAHİT YANILMAZ'A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cip Mesire Alanı açılışı için Elazığ'a gelen Kültür ve Turizm eski Bakanı Numan Kurtulmuş, Elazığ Belediyesinin hizmetlerinden övgü ile bahsetti

TAKİP ET
Kültür ve Turizm eski Bakanı Numan Kurtulmuş, Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cip Mesire Alanının açılışı için Elazığ'a geldi.

Elazığ Belediyesini ziyaret eden Kurtulmuş, Elazığ Belediyesinin yaptığı hizmetleri takdir ettiğini ifade etti.

ELAZIĞ KADİM BİR KÜLTÜRE SAHİPTİR



Kurtulmuş, ''Elazığ'a gelerek bu hizmetin açılışına katılmaktan memnuniyet duyuyorum. Elazığ Anadolu'nun kilit şehirlerinden birisidir. Kadim bir kültüre sahiptir. Elazığ'a gelirken sevinerek geliyoruz, ayrılırken de üzülerek ayrılıyoruz.'' dedi.

MÜCAHİT YANILMAZ'A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kurtulmuş, ''Elazığ'a yapılan hizmetlerden dolayı Sayın Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz'a teşekkür ediyorum. Türkiye geçtiğimiz dönemde ekonomik anlamda seviye atlamıştır. Türkiye kendi altyapısını tamamlamış bir ülke oldu. Havaalanlarıyla, yollarıyla zirve yapmıştır. Ama henüz Türkiye dünyanın süper ligine çıkmış değil. Dünya'nın 17'inci büyük ekonomisine sahibiz. Satın alma gücümüz bakımından ise 13'üncü ekonomiyiz.''



PLAY-OFF'TA ŞAMPİYON OLUP,  SÜPER LİGE ÇIKMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Numan Kurtulmuş, 'Ama Türkiye'nin bu altyapısı geçtiğimiz 16 yılda tamamlamış oldu. Neredeyse mükemmel bir hale getirmiş oldu. Bu altyapısı üzerinde şimdi yeninden yukarı doğru çıkması gerekiyor. Play-of ta şampiyon olup,  süper lige çıkmak için mücadele ediyoruz. Birileri de Türkiye'yi bir alt lige düşürmeye çalışıyor. Bu mücadele devam edecek. Yeni dönemde başkanlık sistemine geçişi ile birlikte Türkiye'nin çok daha etkin ve hızlı karar alabilen,  güçlü adımlarla yoluna devam edebilen bir Türkiye olacağını ümit ediyorum.'' dedi. 

ŞEHİRLERİMİZE BÜYÜK SORUNLULUKLAR DÜŞÜYOR

Kurtulmuş, ''El birliği ile gayret ederek Türkiye'nin bir üst lige çıkması için bütün gücümüzle gayret göstereceğiz.  Tamda bu noktada şehirlerimize büyük sorunluluklar düşüyor. Şehir ekonomilerini güçlü hala gelmesi, potansiyellerini en iyi şekilde kullanılabilmesi, mevcut imkanlardan çok daha fazla yararlanılması gerekiyor. Türkiye bir ve beraber olduğu takdirde bir üst lige çıkması daha kolay olacaktır. Birliğini ve beraberliğini çok güçlü bir şekilde sürdürdüğü müddetçe Allah'ın izli ile Türkiye'nin rakipleri ve düşmanları Türkiye'ye karşı söz sözlerken ve icraat içerisinde olurken, daha dikkatli olacak, kendilerine çeki düzen verecektir. ''diye konuştu.



EKONOMİK GÜCÜMÜZÜ ARTIRACAĞIZ

Numan Kurtulmuş, ''Bir taraftan ekonomik gücümüzü artıracağız. Bunun için potansiyellerimizi en iyi şekilde değerlendireceğiz.  Diğer taraftan da birliğimizi ve beraberliğimizi tek bilek, yumruk ve yürek olarak güçlü bir şekilde sağlayacağız.'' dedi.

ELAZIĞ VİZYON KENT YOLUNDA İLERLİYOR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise yaptığı açıklamada, ''Elazığ son dönemlerde yapılan yatırımlar ile vizyon kent yolunda ilerliyor. Göreve başladığımız 2014 yılı itibari ile özellikle ulaşım alanında ve yeni yaşam merkezlerinin oluşturulmasında çok büyük çalışmalar yaptık. Harput'u UNESCO'nun geçici miras listesine girmesi için mücadele ettik ve liste de yer aldık.'' dedi.



ULAŞIMDA EN BÜYÜK PROBLEMLERİ BİTİRDİK

Başkan Yanılmaz,''2015 yılında çevreyi koruma açısından çöpten enerji tesisimizi hizmete sunduk. Türkiye'nin en büyük hayvan hastanesini yaptık.30 dönüm arazi üzerinde ve 5 Bin metrekare kapalı alanı mevcut. Yine Elazığ'da her yıl yaptığımız altgeçit ve üstgeçitler ile ulaşımda en büyük problemleri bitirdik. Elazığ bölgesinde bir kültür şehridir.'' dedi.

Bakmadan Geçme