Molla Muhammed Salih Efendi'nin Türbesi Yeniden Yapılıyor

Salıbaba Mahallesi Çatalçeşme sokakta bulunan ve bakımsızlık yüzünden yıkılan Molla Muhammed Salih Efendi'nin türbesi Elazığ Belediyesi'nin yapmış olduğu&nb

TAKİP ET
Salıbaba Mahdigeresi Çatalçeşme sokakta bulunan ve bakımsızlık yüzünden yıkılan Molla Muhammed Salih Efendi'nin türbesi Elazığ Belediyesi'nin yapmış olduğu kazı çalışmaları sonucu yeniden gün yüzüne çıkarıldı. Türbenin yerinin belirlenmesi için yapılan kazı çalışmalarında sona gelinirken önümüzdeki hafta inşaasına ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlanacak olan türbenin Kasım ayı içinde vatandaşların ziyaretine açılması planlanıyor.

Geçmişte Salı günleri insanların türbeye gelerek dualar edip mevlitler okuduğunu söyleyen Salıbaba Mahdigeresi muhtarı Hacı Muhammet GÜNEŞ “Türbenin yeniden yapılmasından dolayı çok mutluyum. Türbenin olduğu dönemlerde insanlarımız buraya gelerek dualar ederlerdi. inşaatının ve çevre düzenlemesi bittikten sonra türbenin bulunduğu alanın çehresi olumlu yönde değişecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Molla Muhammed Salih Efendi Kimdir ?

Karakoçan'ın Kavuman köyünde doğan ve Sali Baba ismiyle şöhret olan Molla Muhammed Salih Efendi hastalanıp Elazığ'a getirilmiş ve 1898-1899 yılları arasında Elazığ'da vefat etmiştir. O zamanın yokluğu ve zor şartlarından dolayı Elazığ'a defnedilmiş, defnedildiği yer olan Salıbaba ismini bu zattan almıştır.

Bakmadan Geçme