MİRDESİ AŞİRETİ KÂHTA'DAN DÜNYAYA BARIŞ MESAJLARI VERDİ

Mirdesi Aşireti Adıyaman Reisi Sırrı Erdem tarafından organize edilen toplantı, Kahta'da bir düğün salonunda gerçekleşti

TAKİP ET
Mirdesi Aşireti Adıyaman Reisi Sırrı Erdem tarafından organize edilen toplantı, Kahta'da bir düğün salonunda gerçekleşti. Toplantıda Adıyaman Mirdesi Aşiret Reisi Sırrı Erdem, Elazığ Mirdesi Aşireti Kanat Önderi Muhammed Karacemşit, Diyarbakır Mirdesi Aşireti Kanaat Önderi Kubat Yüce, Şanlıurfa Mirdesi Aşireti Dernek Başkanı İbrahim Asoğlu, ve Mirdesi Aşireti üyeleri katıldı.
 

Barış ve kardeşlik temasının işlendiği toplantıda konuşan katılımcıların ortak görüşü Türkiye'deki barışın tesisi ve çözüm sürecinin yeniden başlaması oldu.
 

Şanlıurfa Mirdesi Aşireti Dernek Başkanı İbrahim Asoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, 'Biz Türkiye'deki Mirdesiler, Elazığ, Palo, Diyarbakır, Muş, Ankara ve Konya'da ki aşiret mensuplarımızı bir araya getirmek için geleneksel bir şenlik yapmak istedik. Türkiye'deki bu olaylardan dolayı erteledik. Her gün bir şehit haberi olsun, bomba patlaması böyle bir zamanda böyle bir şeyi yapmamızın uygun olmayacağı büyüklerimiz tarafından bize söylendi. Biz de bu şenliği iptal ederek burada akrabalarımızla bir araya geldik. Bu nedenden dolayı Şanlıurfa'daki şenliğimiz iptal olmuştur. Her yıl geleneksel olarak Türkiye şartları uygun olursa yapacağız' dedi.
 

Elazığ Mirdesi Aşireti Kanaat Önderi Muhammed Karacemşit ise, 'Bu güzel ve anlamlı günde bizleri bir araya getiren, bizleri kaynaştıran siz değerli Mırdesi Aşireti Derneği üyelerine teşekkür ediyorum. Gerçekten yıllardır bu özlemi çektim ben. Bu hasreti çektim. Tarihe bakıyorum kökü çok büyük. Ama etrafıma bakıyorum ki hiç kimse yok. Bir ağaç dalıyla, toprağıyla ağaçtır' ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme