Milletvekili Işıkver, Çimento Fabrikasını gündeminde tutmaya devam ediyor

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, konuk olarak katıldığı bir programda Çimento Fabrikası'nın taşınması için 1 milyon euroyu yatırmaya hazır olduklarını belirtti.

TAKİP ET

MHP Elazığ İl Başkanlığı döneminde de çimento fabrikasının kapatılması gerektiği yönünde konuşmalar ve açıklamalarıyla bilinen Vekil Işıkver, seçildikten sonra da bu çalışmasına ısrarla devam ediyor.

BEN 1 MİLYON EURO'YU VALİLİK HESABINA YATIRMAYA HAZIRIM

Zeki Akbıyık'ın sunduğu “Zeki Akbıyık İle Gündem” programının konuğu olan MHP Elazığ Milletvekili Işıkver, Çimento Fabrikası'nın taşınması konusuna yeniden değindi, “Elazığ Çimento Fabrikası 1960'lı yıllardan beri şehrimizde kurulu. Geldiğimiz çağda dünyanın hiçbir yerinde mega bir sanayi tesisi yok. Ben sermaye düşmanı değilim. Vatandaşlarımıza hizmet etmek için sevdiğim arkadaşlarımdan ayrılıp ticareti bir kenara bıraktım. Sadece Elysium'a ortaklığım var. Elazığ'ın çok kıymetli taahhüt firmaları var hepsiyle iftihar ediyorum. Sermaye düşmanı değilim. Ben fabrika ile ilgili konuşurken siyasilerimiz rahatsız olmasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımızın hassasiyetini biliyorum. Verilen talimat kaldırın denildi. ‘İstanbul'un en güzel yerinde yer vereceğiz' dediler ve Murat Kurum Bakanımızın söylediği buydu. 80 milyon Euro istiyor fabrikanın sahipleri. Bu yollarda geliş güzergahında yolların parasını devlet veriyor. Şimdi soruyorum Elazığ'da en son sponsorluk alınacak yer Çimentaş'tır. Şimdi ceza kesmiyoruz yolunu yapıyoruz. Her akşam saat 5'te bacaları açıyorlar. Bu işin iknası yok. Bizim siyasilerimiz parayı nereden bulacağız diye rahatsızlar. İftihar ettiğim müteahhitlerden bütün vekillerimiz ile para toplarım. Çimento Fabrikasının kaldırılması için Ben 1 milyon Euro'yu valilik hesabına yatırmaya hazırım varsa babayiğit yapalım. Adamlar bize dayatarak gitmeye meyilliler. Elazığspor sponsorluk almasınlar gelip ben elimden geleni yaparım. Bugünkü imkanlarımla ben çimento fabrikasının gitmesi için 1 milyon Euro vermeye hazırım. Bozdukları yollarımızın bedelini ödeyecekler. Böyle aymazlık olamaz. Benim gücüm yeter mi bilmiyorum ama yapacağım. Biz bu parayı bulup gönderelim.”

Bakmadan Geçme