Milletvekili Erol'dan SHP Tepkisi: 'Doğru Bulmuyorum, Karşı Tavır Alırım'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 2010 yılında Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile birleşerek varlığı sona eren Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin  (SHP), 14 yıllık aranın ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen bir dilekçeyle yeniden kurulmasına tepki gösterdi.

TAKİP ET

Gençlik yıllarından itibaren sol siyasetin içinde olan ve bir dönem SHP Elazığ İl Başkanlığı görevinde de bulunan Gürsel Erol, kurulan yeni partinin özellikle 31 mart yerel seçimlerinde güçlenen ve son anketlerde ise birinci parti konumuna yükselen CHP'nin gücünü kırmaya ve başarıyı gölgelemeye yönelik bir adım olarak değerlendirdi.
Milletvekili Erol, isim vermeden SHP'nin kurulmasını doğru bulmadığını sosyal medya hesabından şu cümlelerle dile getirdi:
“Avrupa'da ve Türkiye'de rüzgâr sosyal demokratlardan yana eserken, ülkemizde kurulan yeni sol partiler ile bir bölen görüntüsü yaratılmasını doğru bulmuyorum. Türkiye'nin zor zamanlarında milletimizden yetki almış, memleket için çok faydalı işler yapmış ve tarihe mal olmuş siyasal partilerimizin yeniden açılması son derece yanlıştır. Sosyal demokratların birliğine ve bütünlüğüne zarar verecek, yerel seçimler ile yakaladığımız başarıyı gölgeleyecek her türlü oluşuma karşı tavır alacağımızın bilinmesini isterim.”
CHP milletvekili Gürsel Erol'un bu paylaşımı, iktidara yürüyüş yolunda önemli mesafe alan ve seçimlerde tek alternatif olarak CHP'yi gören geniş kitlelerin duygularına da tercüman oldu."

Yorumlar 1
ELAZIĞLI 09 Temmuz 2024 14:36

Niye zorunamı gitti. Siz Babacan ve Davutoğlu na partı kur dururken iyiydi. Çakma milliyetçi.

Bakmadan Geçme