MHP İLE OLUR MU?

MHP, İLK GÜNDEN İTİBAREN MESAFELİ AMA TABAN BU DURUMA TEPKİLİ

MHP, seçimlerin hemen ardından ortaya koyduğu 'halkımız bize muhalefeti uygun gördü

TAKİP ET
MHP, İLK GÜNDEN İTİBAREN MESAFELİ AMA TABAN BU DURUMA TEPKİLİ

MHP, seçimlerin hemen ardından ortaya koyduğu 'halkımız bize muhalefeti uygun gördü' temel tezindeki ısrarına devam ediyor. Her ne kadar Devlet Bahçeli 'en uygun hükümet Ak Parti ve CHP arasında kurulacak iktidardır' dese de MHP tabanı özellikle son günlerde artan terör saldırıları sebebiyle MHP'nin de içinde bulunduğu bir hükümetin gerekli olduğunu savunuyor.

MHP'NİN 'ÇÖZÜM SÜRECİ DURSUN' ŞARTI AK PARTİ TABANINDA DA KABUL GÖRÜYOR

MHP'nin olası koalisyon şartlarının başında gelen çözüm sürecinin tamamen sonlandırılsın şartına başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok Ak Partili Milletvekilinin, seçmenin ve genel olarak kamuoyunun da sıcak bakması bu iki partiyi yakınlaştırıyor.

AK PARTİ TABANI: 'ÇÖZÜM SÜRECİ ASKIYA ALINSIN'

Suruç baskınından sonra bu olayı bahane edip ülkenin dört bir yanını kana bulayan ve  her gün şehit haberlerinin gelmesinden sonra Ak Parti tabanının da çözüm süreci ile ilgili olarak kafası karışmış durumda. Kamuoyunda büyük bir kesim, kimlik ve kültür mücadelesinde  Ak Parti'nin açtığı özgürlükçü yoldan ilerleyen, kendi dilleri, kültürleri ve örflerini yaşama noktasında yasal düzenlemeler yapılan, her şeyden önemlisi de şimdiye kadar verilmeyen demokratik hakların verilmesine rağmen bunu farklı yorumlayıp kendilerini'Devlet' gibi gören kesimlere karşı devletin kudretini, gücünü ve ağırlığını hissettirmesinin artık gerekli ve kaçınılmaz olduğuna inanıyor.

Aynı kesim, bu mücadele için MHP'nin desteğinin ve bu konudaki keskin tavrının hükümet programına girmesinin şart olduğunu ifade ediyor.

MHP TABANI DA AK PARTİ İLE KOALİSYON İSTİYOR

Her ne kadar Devlet Bahçeli ve MHP sözcüleri koalisyondan kaçar gibi bir tavır ortaya koyuyorlarsa da bu partinin geleneği  devletin düzen ve birliğine  bakışı, zor zamanlarda elini taşın altına koyar bir tavır içinde olduğunu, halkın beklentileri doğrultusunda Ak Parti ile bir koalisyona girilebileceğini ifade ediyor. MHP tabanında ise mutlak bir koalisyona oldukça sıcak bakılıyor. Bu durum, hem ülkenin içinde bulunduğu şartlar hem de uzun süre iktidardan uzak kalmış bir MHP için de gerekli. Aynı MHP tabanı olası bir seçimde zaten şimdiki oydan daha fazla bir oy alınamayacağı, hiçbir zaman tek başına iktidar olunamayacağı ve her dönemde de koalisyon ortağı olmaktan öteye geçilemeyeceği için 'O zaman neden Ak Parti ile olmasın' tezinde ısrarlı görünüyorlar.

KOALİSYON OLURSA….

Liderler arasında bugün yapılacak son görüşmeler olumlu neticeler verip bir hükümet kurulursa basit ve kısır bakanlık dağılımı içine girmenin gereksizliğine dikkat çeken her iki partinin tabanı, bakanlık dağılımında siyasi fayda yerine ülke menfaati ve çıkarının önde tutulması gerektiğini ifade ediyorlar.

YA OLMAZSA ….

Bugün yapılacak olan görüşmelerden de bir hükümet çıkmazsa o zaman sandığa gideceğimiz tarih tartışmaları başlayacak. Büyük bir ihtimdigere 15 ya da 22 Kasımda milletin önüne sandık konacak ve muhtemelen yeni ve çok da farklı olmayacak bir fotoğrafla karşı karşıya kalacağız.

SEÇİMİN KADERİ HDP'YE GİDEN OYLARIN DÖNÜŞÜNE BAĞLI

Yeniden yapılacak bir seçimde de çok farklı bir tablonun çıkmaması için HDP'ye giden ve çoğunluğu Ak Parti oyları olan reylerin geri dönüşüne bağlı. Ancak bundan da önemlisi Ak Parti'nin bu seçimlere yine 'dediğim dedik, çaldığım düdük' mantığıyla belirleyeceği ve toplumda hiçbir karşılığı olmayan isimlerle mi gideceği? 

Bakmadan Geçme