MHP ELAZIĞ'DA ERİYOR MU?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra takındığı tavır ve söylemleri parti tabanında ciddi tartışma ve kopmalara yol açtı

TAKİP ET
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra takındığı tavır ve söylemleri parti tabanında ciddi tartışma ve kopmalara yol açtı.

''HERŞEYE HAYIRCI'' BAHÇELİ

7 Haziran seçim sonuçlarının açıklandığı aynı gün 'erken seçime yokuz, koalisyona yokuz, dışardan destek verilen bir hükümete de yokuz' diyerek ülkede siyasi kriz ve kaos yaşanmasına yol açan Bahçeli'nin bu tavrı tabanda eleştiri almaya devam ediyor.

7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan tabloda en akla yakın ve ülkenin siyasi istikrarsızlık yaşamaması için kamuoyu vicdanının beklediği koalisyon Ak Parti- MHP ortak hükümetiydi.

Vatandaşın ve özellikle de ülkenin menfaatlerini düşünen vicdanlı MHP'lilerin beklentisi de bu yöndeydi. Ancak Devlet Bahçeli'nin 7 Hazirandan beri kullandığı dil ve takındığı tavır MHP Tabanında ciddi kırılmalara ve kopmalara sebep oldu.

 'BAHÇELİ KİME HİZMET EDİYOR'

Yıllardan beri ülke meselelerinde duyarlı bir yaklaşım ve özveri ortaya koymayan  MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, sırf parti içi muhalefetin önünü kesmek için ülkenin çok ağır bedeller ödediği bu günlerde elini taşın altına koymaması, yapılabilecek çalışmalar konusunda Başbakan Davutoğlu yanında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun davetine de  hayır demesi sağduyu sahibi MHP'liler tarafından anlaşılmaz ve siyasi intihar olarak görülüyor.

PARTİ DEĞİL ÜLKE ÖNEMLİ

MHP'nin Ak Parti'nin koalisyon önerisine kapıları kapatmasının tarihi bir hata olduğunu belirten parti tabanındaki duyarlı insanlar ülkenin Bahçeli'nin kaprislerine feda edildiğini ifade ediyorlar. MHP'nin tek başına iktidarının bu ülkede mümkün olmadığını bildiklerini dolayısıyla mutlaka bir parti ile koalisyon halinde iktidara ortak olunması gerektiğini belirten parti tabanı, Bahçeli'nin bu tavırlarının karanlık güçlerinin ekmeğine yağ sürdüğünü belirttiler.

ANKETLERDE DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Son günlerde ülke bazında yapılan tüm anketlerde MHP'nin oylarının ciddi anlamda düştüğünü belirten parti tabanı bunun tek sorumlusunun Bahçeli olduğunu ifade ediyorlar. Bahçeli'nin bu uzlaşmaz ve önemli olayların yaşandığı günlerde kasaba siyasetçiliği yaparak 'Sorunun sebebi ben değilim' diyerek tüm alternatiflere kapalı olması partinin oy kaybını hızlandırıyor.

SON ÖRNEK ELAZIĞ

Bahçelinin 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya koyduğu patikaya en net tepki ise Pazartesi günü Yakup Kılıç Spor Salonunda yapılan aday tanıtım toplantısında kendini gösterdi. Salonda geçen seçimlerden bugüne hiçbir heyecanın kalmadığı gibi salonun yarısının boş olması MHP'li adaylarda bile ciddi hayal kırıklığı yaşattı.

Salonun sadece bir tarafının dolu olduğu, partililer yanında birçok STK temsilcisinin de davet edildiği programda teknolojik imknlar sonuna kadar kullanılmıştı ama 7 Haziran ruhu ve coşkusu yakalanamamıştı.

MHP KAN KAYBEDİYOR

Bahçelinin bu tavrı yüzünden 1 Kasım sonrası partide ciddi bir muhalif sesin yükseleceği  halkın ve tabanın sesine kulak veren yeni bir ismin MHP'nin başına gelebileceği parti kulislerinde şimdiden dillendirilmeye başlandı. Muhalif ekip, seçim sonuçlarına göre yol haritası çıkaracak ve büyük bir ihtimdigere de ilk olağanüstü kongrede genel başkan değişimi yaşanacak.

Bakmadan Geçme