MEYVEDE BOLLUK YAŞANIYOR

Ülkemizin önemli meyve ve sebze yetiştirilen merkezlerinden biri olan şehrimizde bu yıl başta çilek, kiraz, dut, erik ve karpuz başta olmak üzere birçok meyvenin tezg&a

TAKİP ET
Ülkemizin önemli meyve ve sebze yetiştirilen merkezlerinden biri olan şehrimizde bu yıl başta çilek, kiraz, dut, erik ve karpuz başta olmak üzere birçok meyvenin tezghlarda boy göstermesi dikkatlerden kaçmıyor.

 

YERLİ ÇİLEĞE İLGİ

İftar sofralarını süsleyen meyvelerin başında çilek geliyor. Şehrimizde Kuyulu köyü ile Gezin  beldesi ve Sivrice ilçemizde  yetiştirilen ve kokusu ve rengi ile beğeni toplayan yerli çilek, akşam saatlerinde şehrin birçok noktasında halkımıza ulaştırılıyor.

 

Öğlen saatlerinde toplanan çilekler, tüketiciye taze ulaştırmak amacıyla şehrin birçok noktasında bulunan seyyar satıcılar ya da manavlara ulaştırılıyor. Akşam saatlerinde evlerine gitmekte olan vatandaşlar, kendine has özelliği  bulunan yerli çileği alarak sofralarına götürüyorlar.

20 GÜN SONRA SEZON BİTECEK

Yerli çileğin en önemli özelliğinden biri raf ömrüyle birlikte sezon ömrünün de az olması. Yabancı tohumla üretilen çilekler daha uzun dayanabilirken şehrimize ait çileklerin bir gün sonra yenilmeyecek  duruma gelmesi onu taze kullanımını gerekli kılıyor. Yine yerli çileğimizin sezon ömrü ise sadece bir ay. Bu süre içinde hemşerilerimiz hem taze olarak çileği tüketebiliyor hem de kışlık çilek reçellerini yapabiliyor.

ELAZIĞ'DA KİRAZ MEVSİMİ

Şehrimizde bu yıl bolca üretilen ve rekoltesi oldukça çok olan meyvelerden biri de kiraz. Başta kanı sulandırmak  olmak üzere sağlığa birçok faydası olan kirazın saplarının kaynatılmış suyu da birçok hastalığın devası olarak biliniyor.

Bu yıl özelikle Harput bölgesinde üretilen kayısının doğu ve güneydoğu illerine gönderildiği  şehirlerde 'Elazığ Kirazı'nın raflarda yerini aldığı bildiriliyor.

Bakmadan Geçme