MEYDAN YENİDEN HAZIRLANDI

Nöbetlerin sona ereceği düşüncesiyle kaldırılan oturma bankları meydana yeniden getirilerek gece geç saatlere kadar düzenleme yapıldı

TAKİP ET
Nöbetlerin sona ereceği düşüncesiyle kaldırılan oturma bankları meydana yeniden getirilerek gece geç saatlere kadar düzenleme yapıldı. Demokrasi ve Şehitler Mitingi nedeniyle kaldırılan platformun yerine ise geçici stant kuruldu.

Darbe girişimi sonrası başlatılan ve 24 gün boyunca devam eden demokrasi nöbetlerinin pazar günü 81 ilde gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile sona ermesi bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Yenikapı'daki mitingin son dakikalarında, 'Bu akşam sadece virgül, demokrasi nöbetine Çarşamba akşamı noktayı koyacağız' şeklindeki açıklamasının ardından vatandaşlar yeniden meydanlardaki yerini alarak nöbetlerine devam etti.

Demokrasi nöbetlerine devam edecek olan Elazığlıların ihtiyaçlarına cevap verebilmek için belediyenin ilgili birimleri ve işçileri tarafından yoğun bir gayretle yapılan çalışmalar takdir topladı. Gece geç saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine nöbetlerine devam eden Elazığlılar, 'Eğer 15 Temmuz gecesi hainler amaçlarına ulaşabilmiş olsaydı bugün bırakın bu meydanlarda oturmayı sokağa dahi çıkamazdık. Başkomutanımız nöbetlerin uzatılmasını uygun görmüşse bize de bunu uygulamak düşer. Söz konusu olan vatanımız, bayrağımız, devletimiz ise gerekirse aylarca bu meydanları terketmeyiz. Belediyemiz de Cumhurbaşkanımızın açıklamasının hemen ardından meydanı yeniden düzenlemeye başladı. Zaten 24 gün boyunca Elazığ Belediyesi tüm birimleri ve çalışanlarıyla bizlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir gayret içerisindeydi. Kalan 3 günde de demokrasi nöbetçilerinin rahatı ve ihtiyaçları için belediyemiz hazırlıklarını yapıyor. Bizler Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz başta olmak üzere meydanda devamlı bizlerle birlikte olan başkan yardımcılarına, birim müdürlerine ve tüm belediye personeline teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

Bakmadan Geçme