Mekanın Sahibi Geri Döndü

Kabinede beklenen mini revizyon iki bakan değişikliği ile başladı.

TAKİP ET

Görevlerinden affını isteyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine gelen isimler belli oldu. Özhaseki'den boşalan koltuğa daha önce de aynı görevi yürüten Murat Kurum oturdu. Yeni Sağlık Bakanı ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu oldu.

İki bakanlık da hükümet için çok önemliydi ve bir değişim de kaçınılmaz olmuştu. Ak Parti'nin bir dönem en çok övündüğü ve gurur duyduğu hastaneler artık haftalar sonrasına muayene, aylar hatta yıllar sonrasına tomografi çekim tarihi vermeye başlamıştı.

Elazığ ve 6 Şubat 2023 depremlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak önemli çalışmalara imza atan, deprem illerinin kısa süre içerisinde yeniden ayağa kalkmasında önemli gayret ve fedakârlıkları olan Murat Kurum'un yeniden bu bakanlığın başına geçmesi başta Elazığ olmak üzere ülkemiz açısından da önemli ve isabetli bir karar oldu.

Mesleğinde uzman, liyakat ve ehliyete önem veren bir yönetim anlayışı, her şeyden öte hızlı karar verip bu kararları anında hayata geçiren bir hizmet anlayışına sahip Murat Kurum'un yeniden Bakanlığın başına geçmesi, mekânın sahibi geri göndü yorumlarına sebep oldu.

Kurum'un Bakanlık görevine gelmesiyle birlikte Elazığ'da eksik kalan çalışmalar ve hak sahipleri için yapılacak konutlarda yeni bir ivme yakalanacağı gibi, yerinde ve kentsel dönüşüm çalışmalarında da ciddi bir atılım yaşanacaktır.

Bakan Murat Kurum, Elazığ depreminde ilimizde aylarca kaldığı ve şehri, mahalle mahalle hatta sokak sokak bildiği, sorunlarına ve çözüm yollarına da vakıf olduğu için bu atama Elazığ için de büyük bir şans ve avantaj oldu.

Şehrimize ve ülkemize geçmiş bakanlık döneminde önemli hizmetleri hayata geçiren Bakan Kurum'un yeni bakanlık döneminde bu hizmetlerin artarak devam edeceğini biliyor ve Hakimiyet Gazetesi olarak kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Yorumlar 6
Tanyıldızı 03 Temmuz 2024 19:15

Bu şahsı görünce, Erzincan İliç de yaşanan facia aklıma geliyor. Yazıklar olsun böyle zihniyete.

Alparslan 03 Temmuz 2024 15:45

Elazığa da tüm ülkeye de hiç bir faydası olmadı, boşuna boyayıp da allayıp pullamayın. Bundan önceki bakan da bişey değildi zaten, al birini vur ötekine. Akp zihniyeti halk için değil rant için vardır, biz böyle biliriz, Bakın imar barışı yasasına, binlerce insanın canına mal oldu.

AsenaTuba 02 Temmuz 2024 19:48

Allah yardım ede memlekete de Türkiye ye de. Bu adamdan hiç bir hayır görmedik, zaten akp dende hayır yok.

Selçuk Eroğlu 02 Temmuz 2024 19:46

Elazığa zerre kadar faydası olmadı, hepimiz gördük, hatırlıyoruz . Oyüzden boşuna gerçek dışı iddialarda bulunmayın. Eskiden de bakandı, o zaman ne yaptıki bundan sonra ne yapa... Akp nin zihniyeti bu, hak eden ve yakışan kişi değil, akpli kişi her koltuğa getirilir, yani liyakat ilkesi diye bir ilkeleri yok.

Cuma Gakgo 02 Temmuz 2024 19:41

Neyin sahibi, Bakan olsa ne yazar. Bak iliçde ölen insanlar aylarca toprak altında galdılar. Oda getti istanbulda millete yalvardı bahan oy verin diye, hiç umrumda olmadı. Yazuh, memlekete de halkada.

Yavuz Obuz 02 Temmuz 2024 19:34

Allah aşkına aylarca şehrimizde kalmış da ne katlı sağlamış? Bizim memleketi geçtim Türkiye ye ne faydası olmuş bu şahsın? Ülkenin çeşitli bölgelerinde ucuza toki konutları dedi, kuralar çekildi vs... Ama nerde, halen bitmedi, birde zam yapmış aylık ödemelere insanlar mağdur, çözüm de yok. İstanbul seçiminde de sordular kendisine mağdurları ama nafile. İliç faciasının müsebbibi bu şahıs dır. Kahramanmaraş, Adıyaman da, hatayda bukadar insan depremde öldüyse müsebbibi imar barışına meclisde evet diyenler ve bu şahıs dır....

Bakmadan Geçme