Mehmet Ali Zengin: 'Hakikat Yakmakla Kaybolmaz'

Son dönemlerde kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim-e yönelik saldırıların arttığını vurgulayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Zengin ' Mukaddes kitabımızı yakmakla hakikati yok edeceklerini sanıyorlar. Ama bu sadece kendi biçareliklerinin yansımasıdır. Hakikat yakmakla kaybolmaz' dedi.

Bir dizi programlara katılmak için ilimize gelen Ak Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Zengin il ve ilçe teşkilatı mensuplarıyla bir araya geldi. İl Binasında yapılan toplantıda Zengin'e Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım eşlik etti. Zengin, toplantı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada “ Elazığ bölgenin kadim kentlerinden biri gelişmiş bir şehir bu vesile ile burada olmak bizleri mutlu etmiştir. Biz her zaman halkla iç içeyiz onların yanındayız. Sayın cumhurbaşkanımızın tabiriyle bu partiyi millet kurdu. Biz tabelasını astık” demişti. Biz bütün milletin bağrından çıkan bir siyasi hareketiz. Biz bakanlarımız olsun milletvekillerimiz olsun genel merkez olarak hepimiz sahadayız hep sahadaydık zaten. Seçimlerde elde ettiğimiz güzel neticeler İnşallah bunların tamamlayıcı bir unsuru olarak önümüzdeki seçimde de güzel bir neticeyle aynı şekilde alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz. Bu gayret içerisindeyiz. Elazığ teşkilatımızın canlılığı il başta il başkanımız olmak üzere büyük bir teşekkür ediyor” dedi.

İL BAŞKANLIĞI BİNASINA TAM NOT

Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı binasını son derece beğendiğini ifade eden Zengin “ Fiziki açıdan il başkanlığımızı çok beğendim. Güzel bir teşkilatımız güzel bir binamız var. Ama; mekanlara değer katan insanlardır. Güzel insanların varlığı binaların değerini arttırır” diye konuştu.

BİZ HER TÜRLÜ İNANCA TARİH BOYUNCA SAYGI DUYDUK

Dünya genelinde kutsallarımıza saldırıların artığının altını çizen Zengin “ Son zamanlarda kutsallarımıza yapılan saldırılar gündemde özellikle mukaddes kitabımıza yapılan saldırılar var. Bu saldırıyı gerçekleştirenler şunu zannediyor. Mukaddes kitabımızı yakmakla hakikati yok edeceklerini sanıyorlar. Ama; bu sadece kendi biçareliklerinin yansımasıdır. Hakikat yakmakla kaybolmaz.Kutsal kitabımıza yapılan saldırıları bir kez daha buradan kınıyorum. Sayın cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu girişimler neticesinde Birleşmiş Milletler aldığı kararla dini, mukaddesatlara yapılan bu saldırıları nefret suçu kapsamına alındı. Bu eylemlerin yapıldığı ülkelerde suç işlenmektedir. Bu devletin bu suçu önlemesi birer yükümlülüktür. Bunların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz. Çünkü; biz medeniyet olarak bütün dinlere, inançlara ait olan mukaddes değerlere her zaman saygı duymuş bir milletiz. Tarihi açıdan birçok örnekle bunu kanıtlayabiliriz. Halende bu özelliğimizi koruyoruz ” diye kaydetti.

İNSAN HAKLARINDA ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK

İl binası girişinde engelli bireyler için ayrılmış alan olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu kaydeden Zengin “ İnsan hakları birimini temsil ettiğim için yapılan böyle güzel işler beni son derece mutlu ediyor. Bizden önce engellilere yönelik mevzuatlarda çürük, sakat gibi ifadeler kullanılıyordu. Bunlar son derece rencide edici ifadelerdir. Bizler Ak Parti hükümetleri olarak bu ifadeleri çıkarttık. Bu zihniyet, bu psikoloji bile önemli bir adımdır. Toplumun her kesimini ilgilendiren özellikle engelli bireyler ile ilgili çok önemli adımlar attık” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

BİZ BİR SEÇİMİ BİTİRMEDEN DİĞER SEÇİME HAZIRLANAN BİR EKİBİZ

Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ise “ 4 yıldır gece gündüz çalıştık. Çok zor süreçlerden geçtik. Hamdolsun dipdiri bir ekibimizle cumhurbaşkanımıza, reisimize yol arkadaşlığı yapmaya devam ediyoruz. Özverili çalışmalarından dolayı her bir kardeşimi yürekten kutluyorum. Biz bir seçimi bitirmeden diğer seçime hazırlanan bir ekibiz. Başarımızın altında yatan en büyük sebeplerden birisi budur. Yerelde de son seçimlerde de Elazığ'ımızda çok büyük bir başarı elde ettik” diye konuştu.

Bakmadan Geçme