Malatya Şeffaflık, Elazığ da Sessizlik Modunda

Malatya'da işsizliğin giderilmesi, istihdamın artırılması, çalışma hayatındaki sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü 2024 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Vekili Osman Kural Başkanlığında yapıldı. 

Gerçekleştirilen bu toplantıda Malatya'da işsizliğe ve istihdama dair tüm veriler şeffaf bir şekilde paylaşılırken geleceğe dönük kritik ve önemli meseleler ile atılacak adımlar masaya yatırıldı. Ancak Elazığ'da bu tarz kritik toplantılar ön bilgilendirmelerin haricinde basına kapalı bir şekilde bilgi, belge ve veriler açıklanmadan yapılıyor.

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) sekretaryasında Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Bir önceki toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile başlayan toplantıda Çalışma ve İş Kurumu tarafından sağlanan iş gücü ve istihdam verileri kurul üyeleriyle paylaşıldı,

MALATYA'DA 32 BİN KİŞİ İŞ ARIYOR

Yapılan toplantı sonrası bazı veriler de kamuoyuna açıklandı. Bu verilere göre Malatya'da iş arayanların sayısı 2023 Aralık ayı itibarı ile 32.553 kişi olarak paylaşıldı.

ELAZIĞ'DA VERİLER PAYLAŞILMIYOR

Malatya'nın yanında Elazığ'da şehrin önemli konularına dair toplantılar son zamanlarda hep basına kapalı bir şekilde yapılıyor ve kritik verilerle toplantıdan çıkan sonuçlar kamuoyuyla paylaşılmıyor. Sessiz sedasız yapılan bu toplantılar tepkiye neden olurken Malatya bu konuda da örnek gösteriliyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme